Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På glid i sponsorkonflikten

TOPPIDRETTSSENTERET(Dagbladet): Friidrettsforbundet og eliteklubbene er i forhandlinger i sponsorkonflikten. I går møttes partene på Toppidrettssenteret, og delegatene fra klubbene kom ut igjen med munnkurv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For så vidt et konstruktivt møte, konkluderte sprinteren John Ertzgaard, som representerte Raufoss, etter forhandlingene.

- Det er forbundet som inviterer til møtet. Det er bra. Dessuten virker Marius Rooth løsningsorientert. Det er jeg fornøyd med, sier Ertzgaard til Dagbladet.

Håper på avtale

- Hva er dere blitt enige om?

- At forbundet skal uttale seg i denne saken. Jeg kan ikke si annet enn at jeg håper vi får til en avtale etter hvert, uttaler Ertzgaard.

Også IL Runars Terje Strøm forholder seg til taushetsplikten fra møtet i Oslo i går.

- Dette har vært et positivt møte. Ellers er vi enige om at alt vi tok opp på møtet blir innenfor veggene, sier Terje Strøm.

Friidrettspresident Marius Rooth betegner møtet som positivt.

- Vi er mange skritt videre og mye nærmere en avtale mellom eliteklubbene og Friidrettsforbundet, bekrefter Rooth.

Han er den som har fullmakter til å uttale seg om innholdet i forhandlingene, men flere detaljer fra møtet vil han ikke ut med.

- Ser positivt ut

- Hvordan blir arbeidet dereimellom videre?

- Prosessen går videre uten at jeg vil kommentere hvordan. Men dette ser positivt ut, og det kan bli en endelig avtale, mener Rooth.

Etter det Dagbladet erfarer, dreide møtet i går seg om hvorvidt klubbene til friidrettsutøverne utenfor landslaget skal få mulighet til å tegne egne sponsoravtaler.

Tidligere har utøverne hatt tillatelse fra forbundet til å bruke private sponsorer i elitestevner i Norge og i perifere stevner i utlandet. Utøverne ønsker å tegne egne avtaler som de kan bruke på et mer attraktivt nivå. I særlig grad gjelder dette for Bislett Games. Marius Bakken løp med private sponsorer på trøya under sommerens stevne, og ble anmeldt til idrettens domsutvalg.

Et annet kjernepunkt i konflikten er, etter det Dagbladet forstår, lengden på de private sponsoravtalene. Forbundet har satt en restriksjon på maksimalt ett år.

Etter signalene å dømme etter møtet i går, er trolig Friidrettsforbundet på glid når det gjelder disse to stridspunktene.

- Jeg har sterke forhåpninger til at det blir en avtale. Vi fra klubbene fikk komme med innspill og disse ble tatt til etterretning, forteller John Ertzgaard.

NÆRMER SEG HVERANDRE: Friidrettspresident Marius Rooth (t.v.) og sprinteren John Ertzgaard møttes i går til forhandlinger i sponsorkonflikten, som ser ut til å gå mot en løsning.Foto: ARNE V. HOEM
Hele Norges coronakart