Ida Njåtun og Sverre Lunde Pedersen

På gråten etter Lund Pedersen-comeback

Fredag var Sverre Lunde Pedersen tilbake på skøyteisen etter skrekkulykken i mai. Det fikk Viaplay-ekspert Ida Njåtun på gråten.

Publisert
Sist oppdatert

13. mai i år var den norske skøytestjernen Sverre Lunde Pedersen (29) i en ulykke som kunne kostet ham livet. 29-åringen krasjet på sykkel i 40 kilometer i timen på en treningstur ved Dølemo i Agder og ble fløyet til sykehus.

Skadeomfanget av ulykken i mai var skiveutglidning i nakken, en punktert lunge og flere brudd rundt om på kroppen.

Fredag var han tilbake på isen under verdenscupen i Sørmarka Arena i Stavanger.

Da Viaplays skøyteekspert Ida Njåtun fikk spørsmål om hvordan det var å se bergenseren tilbake på isen, ble hun tydelig rørt.

- Det er utrolig deilig å se Sverre tilbake på isen igjen. Jeg synes det er vanskelig å snakke om uten å bli rørt, for jeg vet det har vært en utrolig tøff vei for han. Den ulykken var stygg, og det å se at han i det hele tatt er på isen er fantastisk, sa Njåtun på Viaplays sending.

Hovedpersonen selv synes det var deilig å være tilbake, men innrømmer at han var nervøs.

- Det var gøy å være tilbake igjen. Jeg var ekstremt nervøs og spent på løpet etter den oppladningen jeg hadde i sommer. Jeg må være ærlig å si at det var mye nerver, men jeg er fornøyd med gjennomføringen. Jeg sitter igjen med en god opplevelse, sa Pedersen til Viaplay.

Se hele intervjuet med Pedersen og Njåtun i videovinduet øverst!

I ULYKKE: Sverre Lunde Pedersen under verdenscupen i Nederland i februar. Tre måneder senere skadet han seg stygt. Foto: AP / Peter Dejong
I ULYKKE: Sverre Lunde Pedersen under verdenscupen i Nederland i februar. Tre måneder senere skadet han seg stygt. Foto: AP / Peter Dejong Vis mer

Han satte ord på månedene etter ulykken.

- Jeg har først og fremst hatt gode folk rundt meg, så det har hjulpet veldig på hele situasjonen. Jeg har en familie og en liten sønn på et og ett og ett halvt år som har hjulpet meg gjennom sommeren, sa Pedersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer