BEKYMRET: Kjetil Rekdal så laget sitt slå Kalmar i Spania, men er bekymret for tilstanden i troppen generelt.Foto: Gorm S. Andresen/Dagbladet
BEKYMRET: Kjetil Rekdal så laget sitt slå Kalmar i Spania, men er bekymret for tilstanden i troppen generelt.Foto: Gorm S. Andresen/DagbladetVis mer

- På grensen til uforsvarlig, egentlig galskap

Rekdal tror Aafk kan rykke ned uten spillerkjøp.

LA MANGA (Dagbladet): Aalesund - Kalmar 3-2.

Seieren gleder. Det meste annet bekymrer Aafk-trener Kjetil Rekdal ute på den perfekte gressbanen i Sør-Spania i ettermiddag.

- Vi slår et brukbart allsvenskt lag, men vi kan bedre. Det var en svak kamp av oss, sier Rekdal til Dagbladet.

Michael Barrantes utliknet for Aafk i 1. omgang. De to siste målene kom fra to innbytterne Fredrik Ulvestad (straffe) og Jason Morrison. Flere enn de to og Demar Phillips hadde ikke Aafk-treneren å sette innpå.

12 utespillere
- Vi har bare 12 utespillere å veksle med. Det er på grensen til uforsvarlig, og egentlig galskap. Vi skulle hatt flere spillere, sier Rekdal.

Han tror mandagskampen mot Shaktar Donetsk lå som bly i beina på spillerne, og har følgende spådom dersom oransjetrøyene ikke blir flere før seriestart i slutten av mars.

- Du rykker fort ned hvis vi reiser rundt med bare 12-13 spillere, sier Rekdal.

Nå maner han Aafk-ledelsen til å vise besluttsomhet i forhandlinger, han ønsker seg i det minste en ny back og spiss.

- Jeg vil i alle fall ha to, kanskje tre-fire. Nå skraper vi sammen 12 mann til kamp, og lever farlig. Vi har spart lønnsutgifter i januar, det er det eneste positive med det, sier 42-åringen.

På alerten
Rekdal understreker at det laget han sendte ut i dag er et godt mannskap, og at nedrykk ikke er noe klubben tenker på. Laget ble cupmestere for andre gang på tre år i november, og havnet på 9. plass i Tippeligaen.

- Hvis du bare kan bruke 12 spillere og får skader, da kan du rykke ned. Men det kan også skje andre lag, og vi får se hvor mange vi har her i mars.

- Men når ting kan skje må vi være på alerten og ikke drøye.

- Hva er målsetningen for året?

- Vi har ingen målsetning, vi skal bare utvikle laget fra fjorårssesongen.

Phillips bøtelagt Han viser til langtidsskader på flere spillere, Kjell Rune Sellin og Amund Skiri, mens spillere som Philips og Morison fortsatt er i opptrening etter tjuvperm og utvidet vinterferie.

Philips er blitt trukket i lønn og betaler 10 000 kroner i bot til veldedig formål, mens matchvinner Morison skal forklare seg for Aafk-leder Henrik Hoff etter gjenkomst Norge.

- Han skal få lov å komme med sin forklaring, sier Hoff til Dagbladet.

Scoringer er sjelden kost for Morrison, og Rekdal gliser når det nevnes at byttet muligens igjen var «coaching i verdensklasse».

- Han scoret etter fem sekunder, og det var det første han har scoret for Aalesund, sier Rekdal.

Trente på Jamaica Morrison sier til Dagbladet at bare klubben skal få vite hvorfor han ble igjen på Jamaica etter ferien.

- Jeg lå ikke og slappet av, jeg trente med en klubb og spilte kamper. Jeg holdt meg i form. Det her var mitt første mål på lenge, og nå kommer det kanskje flere, sier Morrison.

Dagbladet skriver i dag at også Aafk har forhørt seg om frigitte Steffen Iversen, men Rekdal tviler på at 35-åringen havner i oransje. Hovedårsaken er klubbens investorer, som bare vil bruke penger på spillere som kan selges igjen.