På grunn av dette kan UEFA sette en stopper for Hareides Champions League-fest

Betinget dom.

Følg Champions League i Fotball Direkte

(Dagbladet): I kveld åpner Malmö og Åge Hareide Champions League-ballet borte mot Juventus i mektige Juventus Arena i Torino.

Hjemme på den sørlige svenskekysten herjer fotballfeberen i byen hvor Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt store gjennombrudd, men nå kan de bli frarøvet muligheten til å se sitt høyt elskede fotballag spille på Europas største scene.

Fikk dommen Det var under hjemmekampen mot Red Bull Salzburg at hjemmesupporterne fyrte opp en rekke bluss som man kan se av videoen øverst i artikkelen.

Det falt naturligvis ikke i god jord hos UEFA som lenge varslet sanksjoner og i kveld kom dommen.

Malmö har fått en «betinget» dom og vil måtte spille én kamp uten tilskuere på hovedtribunen dersom det blir gjentakelser av scenene mot Salzburg. I tillegg må de betale en bot på 30 000 euro, skriver avisa Sydsvenskan.

Skal stresse Juve Før kampen har Åge Hareide sikret seg råd fra Ståle Solbakken - som var i gruppe med Juventus i fjor.

- Jeg snakket med Ståle Solbakken i går, så jeg har fått litt info fra ham, og hørt på de erfaringene han hadde fra kampene i fjor, fortalte Hareide på pressekonferansen i Torino. 

Hareide lovte at Malmö skal stresse Juventus i kveld. 

BLUSS:  Det var under hjemmekampen mot Red Bull Salzburg at hjemmesupporterne fyrte opp en rekke bluss som man kan se av videoen øverst i artikkelen. Foto: Viasat
BLUSS: Det var under hjemmekampen mot Red Bull Salzburg at hjemmesupporterne fyrte opp en rekke bluss som man kan se av videoen øverst i artikkelen. Foto: Viasat Vis mer

- Juventus vil ha tre poeng. Jeg har sett en del sitater som har vært oversatt, og vi er ikke nevnt blant de som Juventus ser på som de vanskelige kampene. Det er en fordel for oss at de har et visst press. Vi skal stresse Juventus, og de har møtt nordiske lag tidligere og er ikke komfortable med det, sa Hareide om kveldens motstander.

På spørsmål om han ville stille med fire eller fem i forsvar, kunne ikke nordmannen avsløre noe. 

- Du må vente og se, vi kan ikke avsløre for mye for italienere, svarte Hareide journalisten og lo. 

Generalprøven for Malmö endte 3-3 mot Häcken i Allsvenskan lørdag.

MELDING: - Vi avventer fortsatt dommen fra UEFA vedrørende konsekvensene for det som skjedde i hjemmekampen mot FC Salzburg. I verste fall kan deler av, eller hele, Swedbank Stadion bli avstengt i en gruppespillkamp. Vi kan derfor ikke starte salget av billetter til våre hjemmekamper i Champions League får vi har fått denne beslutningen fra UEFA, heter det i en melding fra den svenske klubben. Foto: Viasat
MELDING: - Vi avventer fortsatt dommen fra UEFA vedrørende konsekvensene for det som skjedde i hjemmekampen mot FC Salzburg. I verste fall kan deler av, eller hele, Swedbank Stadion bli avstengt i en gruppespillkamp. Vi kan derfor ikke starte salget av billetter til våre hjemmekamper i Champions League får vi har fått denne beslutningen fra UEFA, heter det i en melding fra den svenske klubben. Foto: Viasat Vis mer