Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På hånda har han skrevet «HBKOK»: Nå forklarer han den kryptiske meldinga

Det ble tøft for den norske curlingduoen i semifinalen mot Canada til tross for de fem motiverende bokstavene på hånda til Nedregotten.

HBKOK: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien måtte se seg slått av Canada i nattas semifinale. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HBKOK: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien måtte se seg slått av Canada i nattas semifinale. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • CANADA - NORGE 8-4

GANGNEUNG (Dagbladet): Det ble ingen finale på den norske curlingduoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten etter nattas kamp mot Canada.

De sleit med å holde følge med John Morris og Kaitlyn Lawes, og i den åttende og siste perioden var det slutt.

Dermed venter en bronsefinale av taperen kampen mellom OAR (Olympic athletes from Russia) og Sveits senere.

Påminnelse

Men Norge kjempet lenge tappert, og på hånda til Nedregotten sto det skrevet fem bokstaver som skulle virke som en påminnelse om hvordan han skulle spille:

«HBKOK».

I pressesonen etter det forsmedelige nederlaget avslører han overfor Dagbladet at det er en motivasjonsmelding. Noe som skal hjelpe ham å holde fokus på arbeidsoppgavene, og hvordan de skal gjøres.

- HB står for honey badger - å gi litt faen, sier Nedregotten.

Med «honey badger» sikter Nedregotten til mårdyret som på norsk heter honninggrevling. Den holder til i så å si hele Afrika, på den arabiske halvøya og i India, og er kjent for sitt tidvis eksplosive temperament.

Et passende bilde på et aggressivt dyr som vil kjempe med «nebb og klør».

«KOK»

Videre forklarer Nedregotten at de resterende bokstavene er hakket mer klassiske når det kommer til motivasjonstankegang.

  • K står for «konsentrert»
  • O står for «omsorgsfull»
  • K står for «knusende overlegen»

Selv om det aldri skortet på omsorgen for samboer Skaslien i dagens kamp mot Canada, glapp det tidvis på konsentrasjonen.

I den sjuende omgangen forsøkte han å treffe sin egen stein, for så å rulle inn på knappen i midten av boet. Det gikk ikke som planlagt.

Det samme skjedde med Skaslien i den femte omgangen. Hun forsøkte å trekke inn for tre eller potensielt fire poeng, men heller ikke det gikk. To kritiske steiner som kunne snudd kampen i Norges favør.

- Den skal være veldig presis, men jeg hadde en mulighet. Det hadde blitt en helt annen kamp, og tight hele veien. Noen ganger sitter de, og andre ganger ikke, forteller hun.

- Hakket bedre

Knusende overlegne var de dessverre heller ikke. Canada tok tre poeng i den sjuende omgangen etter at Kaitlyn Lawes, som hadde slitt store deler av kampen, satte en presis sistestein.

Dermed lå Norge plutselig bakpå med 8-4, og da ingen av kanadierne tabbet seg ut i den siste omgangen, hadde toget gått.

Norge takket pent for kampen, og er i etterkant klare på at Canada i dag var det beste laget.

- Canada var hakket bedre. Vi misset på noen nøkkelsteiner, men hadde vi satt flere hadde det blitt veldig «tight». Vi hang med i starten, og kjempet før pause, men det ble for mange personlige bom etter hvert. Det rakna litt, og da er det bare å takke for kampen, sier Skaslien.

Tror Sveits blir motstander

Dermed blir det bronsefinale klokka 01.05 natt til tirsdag i stedet for finale. Der venter altså taperen av kampen mellom Sveits og OAR.

Den kampen spilles senere i dag.

Skaslien tror ikke det er noen stor forskjell i om det er OAR eller Sveits de skal møte, men Nedregotten tror OAR trekker det lengste strået. Dermed vil Sveits bli motstandere.

- Sveits er et lag som spiller med mye energi, og de er tøffe mentalt. Russerne har litt bedre ferdigheter. Begge to er omtrent like tøffe, men jeg tror russerne vinner og at vi møter Sveits, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!