Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pa hedret Benjamin

«Benjamin 18 år i dag. Du er ikke glemt. Jeg spiller for deg.» Denne teksten og et bilde av Benjamin Hermansen sto på T-skjorta Pa-Modou Kah bar under drakta i går.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Jeg ville hedre Benjamin på denne måten. Jeg håper han har det veldig godt i himmelen og ser dagen sin og smiler, sier Pa-Modou Kah .

27. januar 2001 ble 15 år gamle Benjamin Hermansen fra Holmlia brutalt stukket ned og drept. Tre personer fra det nynazistiske miljøet ble dømt for drapet.

I går hadde Benjamin fylt 18. For Pa-Modou Kah føltes det riktig å markere dagen slik.

Skånet for rasisme

Under spillerpresentasjonen før kampen, dro han drakta over hodet og viste fram T-skjorta, mens speakeren fortalte hvorfor.

Selv har ikke Pa vært plaget med rasisme. Heller ikke på fotballbanen - med ett unntak.

- Det var litt den gangen jeg var i Romania med landslaget.

- Utspilte Molde

Pa fortsatte å markere seg i kampen også. Han satte en ball i stolpen etter et mønsterangrep 24 minutter ut i kampen. Fire minutter etter pause punkterte han kampen da han satte inn 2- 0 med et hardt skudd fra 15 meter. Dermed sørget han for Vålerengas første seier over Molde siden 3. mai 1999.

- Kanskje min beste kamp i år, sier han.

Kjetil Rekdal var også fornøyd med midtbanemakkeren.

- Ja, men dere vet hvordan Pa er. Han varierer fra det fantastiske til at jeg river meg i håret, sier Rekdal.

Moldes Magne Hoseth hadde en svært dårlig dag. Først ble han vraket fra landskampen mot Danmark, så spilte han en av sine svakeste kamper på år og dag.

- Utilgivelig. Jeg er overrasket over at vi ikke er mer på tå hev, og gjør mer ut av det mannskapet vi har på banen, sier han.

ANTIRASISME: Pa-Modou Kah med trøya han bar til ære for Benjamin Hermansen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media