På hjul etter Fotballforbundet

MANCHESTER: Jalta-konferansen i 1945 og Camp David i 1978. To gode avtaler for folk flest. I går var det ikke folk flest det gjaldt, men fotballproffenes ve og vel, agenter, rådgivere og president Per Ravn Omdal. Alle var samlet til et strengt gradert møte i boligen til Henning Berg. For å prøve nok en gang å bli enige om The Sponsorkontrakt.

I går klokka to engelsk tid møttes kamphanene for å få bagatellene ut av verden. Det eneste vi fikk høre var at pressen var uønsket, meget uønsket.

For. Ut av det sponsa flyplasshotellet i Manchester litt før klokka to i går ettermiddag kom blant andre generalsekretær i forbundet, Karen Espelund, og ledere for NFFs Toppfotball-avdeling, Svein Rustad. En svart taxi ventet.

- Dette er hemmelig

- Unnskyld, det er fra Dagbladet. Rustad kan du fortelle hvor møtet skal være?

- Nei, det kan jeg ikke.

- Men, er det ikke mulig å få vite hvor det er, så vi kan vente der til dere er ferdige?

- Nei, den eneste jeg skal fortelle hvor møtet skal være er til han der, sier Rustad og peker inn på taximannen.

- Vil det si at vi må følge etter drosja for å vite hvor dere skal snakke sammen?

- Møtet er stengt for pressen, det må du da forstå, svarer Rustad litt mer irritert og går inn i bilen.

Ronny Johnsen dukket også opp, i svart Mercedes stasjonsvogn med høy egenverd.

- Møte, nei jeg skal ikke på det møte.

- Veit du hvor det er?

Ronny, som ellers er kontant i taklingene, svarte ikke helt klart. Men, han ble reddet av blant andre Tore Krogstad fra Forbundet og en til som satte seg inn i hans bil. På vei ut i den lille verden preget av fotball og penger og frihet. Eller var det omvendt?

Uansett kom taxiregninga til representantene for det Albanske Fotballforbundet på rundt ti pund. Det fikk vi høre av drosjesjåføren etterpå:

- Det var en litt merkelig tur. De sa at alt var hemmelig, også hvor de skulle. Da hadde jeg et problem, men jeg fikk adressen på en lapp gjenom bakluka, sier Jack i Manchester-taxi.

  • Lagoppstillinga til gårsdagens hemmelige cupfinale i kontraktsforhandlinger ble ikke offentliggjort fra verken øverste eller laveste hold. Men vi veit at minst en full tropp som svingte inn jernporten på Cherry Lawn, kaptein Henning Bergs residens utenfor Manchester:

Playmaker Per Ravn Omdal (president i NFF), superreserve Svein Rustad (leder av NFF-Toppfotball), libro Karen Espelund (generalsekretær i Fotballforbundet), Tore Krogstad (NFF), fagforeningesback Morgan Andersen (leder av NISO), Ronny Johnsen (egenverd), Henning Berg (kaptein og vert) og sponsorkonge Ole Gunnar Solskjær.

Cupfinalen

Utenfor porten hos Henning Berg kunne vi ikke oppholde oss. Han bor i et område der United-stjernene koser seg. Innkjørselen via en meget privat vei. Vi overholdt derfor lover og regler, men forsøkte å komme i kontakt med aktørene via mobiltelefonen:

  • Morgan Andersen ble oppringt seks ganger, fikk tekstmeldinger.

- Jeg er nå ute å går en tur, ja, vi håper jo det skal løse seg, sa Andersen til Dagbladet. Men det var tre timer før møtet startet. Etterpå fikk vi ikke kontakt.

  • Henning Berg fikk tekstmeldinger.
  • Jim Solbakken ble oppringt og fikk tekstmeldinger.
  • Per Ravn Omdal ble oppringt og svarte at forhandlingene forsatte.

Seinere på kvelden flyttet forsamlingen seg fra Henning Berg til Bramhall County Hotel, like ved Ole Gunnar Solskjærs hjem. Der ble forhandlingene avsluttet seint i natt. Da var de blitt enige om å fortsette forhandlingene i dag.

<B>FØLG DEN BILEN:</B> - Du må da forstå at pressen ikke er ønsket på møtet, det skal være hemmelig, sa NFFs Svein Rustad og satte seg inn i denne taxien i Manchester i går for å riste av Dagbladet, som gjerne ville vite hvor partene skulle møtes. Etter en helle treig actionfilm på fire solide hjul endte det hele opp med sure og stramme blikk utenfor boligen til Henning Berg der Ole Gunnar Solskjær og NFF-president Per Ravn Omdal allerede var ankommet.