På hodet inn i egen fest

Hjemmefavoritten Portugal lyktes bare med nasjonalsangen. Resten av EM-åpningen ble falsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTUGAL (Dagbladet.no): Det var løft over det portugisiske laget under nasjonalhymnen på Dragao Stadion i Porto. Hånd i hånd og fullt trøkk av alle gutta. Stort mer stemningsfylt kan ikke et stort mesterskap starte.

Etterpå skjedde det meste alene og uten rytme.

Verre har knapt noen arrangør startet sin hjemmefest.

FOR SELVSAGT kan dette fortsatt ende bra, selv om bra når det gjelder Portugal og EM neppe er noe dårligere enn semifinale.

Trener Scolari har lagt forventningene enda et hakk høyere:

- Det eneste som teller er seier, sa han.

Men det var før avspark.

FØR AVSPARK var også tempoet i midtforsvaret satt som ett av få spørsmålstegn ved å plassere Portugal blant EM-favorittene. Det var ikke der svaret kom.

Riktignok misset veterankaptein Fernando Couto avgjørende på 0-1, men den feilen hadde ingen ting med fart å gjøre. Bare manglende konsentrasjon til å støte ute på tjue meter før langskuddet til Karagounis og manglende mot til å se på ballen.

Det er ikke slike minus som pleier å hefte ved Couto.

I DET HELE tatt så ikke Portugal ut som seg selv bortsett fra at de fleste spillerne holdt lenge på ballen. Ballbesittelse er en portugisisk dyd, men som regel blir den kombinert både med fart framover i angrepsfasen og rause pasninger til medspillerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer