KAPTEIN-KANDIDAT: Det er uvisst om Gerrard fortsetter landslagskarrieren. Velger han å gi seg, må det utpekes en ny landslagskaptein. Shearer erkjenner at det ikke er mange kandidater å ta av, men han er sikker på at Rooney vil være perfekt i rollen. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
KAPTEIN-KANDIDAT: Det er uvisst om Gerrard fortsetter landslagskarrieren. Velger han å gi seg, må det utpekes en ny landslagskaptein. Shearer erkjenner at det ikke er mange kandidater å ta av, men han er sikker på at Rooney vil være perfekt i rollen. Foto: REUTERS/Damir SagoljVis mer

På hodet ut av VM. Nå vil legenden ha Rooney som ny England-kaptein

- Moden for jobben.

Den tidligere toppscoreren Alan Shearer mener Wayne Rooney bør bli Englands neste kaptein etter Steven Gerrard.

Det er uvisst om Gerrard fortsetter landslagskarrieren. Velger han å gi seg, må det utpekes en ny landslagskaptein. Shearer erkjenner at det ikke er mange kandidater å ta av, men han er sikker på at Rooney vil være perfekt i rollen.

«Rooney er ikke bare Englands beste spiller, han har også erfaringen som trengs. Han viste at han er moden nok for jobben med måten han taklet medienes søkelys på tidlig i VM. Jeg vet at kapteinsrollen fører til mer press, men Rooney er vant til det», skriver Shearer i en spalte for BBC.

Den tidligere Newcastle-spissen var selv kaptein for England i sin karriere. Han mener lederrollen ikke vil rokke ved måten Rooney spiller på.

Rooney står med 40 mål på 95 landskamper. I forrige uke scoret Manchester United-stjernen sitt første VM-mål i karrieren da England tapte 1-2 for Uruguay. «Three Lions» tok bare ett poeng og røk ut i gruppespillet.

(NTB)