Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På hundredelen like

Mons og Mikkel Bjørge er tvillinger. I går kjørte de i mål på nøyaktig samme tid i slalåm-NM på Oppdal.

Tvillingene er så like at folk flest ikke ser forskjell på dem. Og det var mange som stusset da de så på resultatlista etter slalåmen. Både Mons og Mikkel kjørte inn på tida 1.43.78.

- Det var litt irriterende med helt lik tid. På den annen side var det bedre med dødt løp enn at Mikkel slo meg, sier «storebror» Mons Bjørge til Dagbladet.

Verken Mons eller Mikkel kan huske at de har kjørt på lik tid før.

- Vi har nok hatt samme omgangstid, men aldri lik sammenlagttid. Slalåmen i går var litt spesiell, sier Mikkel Bjørge.

To hundredeler

Også i FIS-rennet i utfor sist fredag fulgte tvillingene fra Fåvang og Peer Gynt Alpinklubb hverandre til døra. Da kjørte Mikkel på 1.37.10, Mons kom i mål på 1.37.12.

- Neste sesong satser vi på å kjøre mange E-cuprenn, og få litt mer punkter i storslalåm og Super-G. Delmålet er å komme på landslaget. Det store målet er å vinne verdenscupen, sier Mons Bjørge.

I Ungdoms-OL i Slovenia tidligere i vinter vant de hver sin gullmedalje.

- Da gikk det veldig bra. Mons vant storslalåm, jeg gikk til topps i slalåmen, sier Mikkel Bjørge.

Foruten de to gullmedaljene, ble Mikkel nummer to i storslalåm og Super-G, og Mons tredjemann i slalåm.

Kvitfjell

Tvillingene har vokst opp på gard et steinkast fra Kvitfjell. De har kjørt på ski siden seksårsalderen, og er iherdige til å trene. Begge er også veldig datainteresserte, glad i tegning og elever på Vinstra videregående skole.

Én rolig, én hissig

Selv om slalåmtida i går var helt lik (4.81 sekunder bak Aksel Lund Svindal) og hobbyene er de samme, er det forskjell på de ivrige og dyktige alpintvillingene. Mens «lillebror» Mikkel er veldig rolig, er Mons mer hissig. Kanskje var det nettopp det som gjorde susen i sisteomgangen i går?

Faktum er i hvert fall at «lillebror» Mikkel kjørte 43 hundredeler raskere enn Mons i første omgang (52.60 mot 53.03). I andreomgangen suste Mons i mål på 50.75, Mikkel brukte 51.18.

Jevnere kan det ikke bli, selv blant tvillinger!

1.43.78 OG 1.43.78: Ikke engang hundredelene greide å skille tvillingene Mons (til venstre) og Mikkel Bjørge under gårsdagens slalåm-NM på Oppdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling