FALT PÅ TRENING: Anna Holmlund drømte om OL-gull, men skadet seg alvorlig på trening. Nå drømmer hun om å gå før året er omme. <br>Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/ NTB Scanpix
FALT PÅ TRENING: Anna Holmlund drømte om OL-gull, men skadet seg alvorlig på trening. Nå drømmer hun om å gå før året er omme.
Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/ NTB ScanpixVis mer

Anna Holmlund ble hjerneskadd etter fall på trening i fjor:

– På julaften skal jeg kunne gå igjen

Det går framover for Sveriges tidligere skicrosstjerne Anna Holmlund etter den alvorlige hjerneskaden hun pådro seg i desember i fjor.

Det er snart ti måneder siden Holmlund falt stygt på trening i Italia. 29-åringen var lenge bevisstløs etter ulykken, og en stund var det uklart om hun ville våkne igjen.

I mai ble det kjent at hun hadde kviknet til fra koma og kunne kommunisere i korte setninger. Legene var forbløffet over progresjonen. Nå har Holmlund nye mål å strekke seg etter.

– På julaften skal jeg kunne gå igjen, sier hun til Dagens Nyheter.

Skal møte folk igjen

Bronsevinneren fra Sotsji-OL ønsker å stå på ski igjen.

– Det er derfor jeg trener som jeg gjør, sier hun.

Lørdag skal Holmlund møte folk i en større forsamling for første gang siden ulykken. Da skal hun sammen med langrennsstjernen Charlotte Kalla innvie et skianlegg for funksjonshemmede i Alnö.

– Jeg skal innvie arenaen. Det blir kult, sier hun.

Trenger hjelp

Holmlund er fortsatt helt avhengig av å få mye hjelp i hverdagen. Kontakten mellom hjernen og hennes høyre side fungerer ikke som den skal etter at hun deiset inn i en betongvegg.

Hun får hjelp av to assistenter i sitt eget hjem når hun skal reise seg opp fra rullestolen.

– Anna behøver utrolig mye hjelp. Hun trenger hjelp til alt, men nå kan vi ha det morsomt sammen. Hun klarer å by på seg selv igjen, sier mamma Margaretha.

Utover den fysiske treningen øver Holmlund også på å bli bedre til å prate, skrive, huske, regne og synge. På spørsmål om hva som er jobben hennes, svarer Holmlund:

– Å bli bedre.

(NTB)