Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På klokka var det bare sekunder igjen. Nå snakker de ut om dramaet

Med 13 sekunder igjen satte hun steinen som sikret norsk seier.

SLO VERDENSMESTERNE: Kristin Skaslien setter kampens siste stein mot Sveits. På klokka var det bare 13 sekunder igjen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SLO VERDENSMESTERNE: Kristin Skaslien setter kampens siste stein mot Sveits. På klokka var det bare 13 sekunder igjen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sveits - Norge 5-6

PYEONGCHANG (Dagbladet): Etter å ha feid hjemmenasjonen Sør-Korea fullstendig av isen i natt, sto den norske mixed curling-duoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten med to seiere av tre mulige.

Tidlig i morgentimene var det regjerende verdensmester Sveits som var motstander.

Jenny Perret og Martin Rios sto som eneste lag uten tap så langt i turneringa, men den norske duoen ble for sterke.

- Glemmer alt

Til slutt viste tavla 6-5, og den siste steinen satte Skaslien med 13 sekunder igjen på klokka. Til Dagbladet forteller de to om sekunddramaet.

- 13 sekunder er nok til å sette en curlingstein. Du slår heldigvis over på autopilot og glemmer alt som skjer rundt deg, forteller hun.

En runde tidligere tok den norske duoen timeout. Skaslien beskriver selv omgangen som «kritisk».

- Vi hadde råd til å slippe en toer imot, men blir det veldig mye mer enn det, så blir det vanskelig. Men Magnus gjorde en bra dragning rundt, og det var bare viktig for oss å få tid til å diskutere så vi ikke får det stressmomentet med at klokka tikker ned. Jeg tror det var et veldig riktig tidspunkt å ta den timeouten på. sier hun.

Tre av fire

Og dramatisk ble det. De to lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele kampen, og i etterpåklokskapens lys ble de tre poengene i den andre omgangen, og det faktum at de stjal et poeng med sveitsisk sistestein i den tredje, helt utslagsgivende.

Nå står de sammen med Sveits, Canada og OAR (utøvere fra Russland) med tre seiere av fire mulige, og Norge har møtt alle tre.

I de tre siste kampene venter Kina, USA og Finland. Alle tre skal være antatt svakere motstand, og to seiere vil garantere plass i sluttspillet. Og selv om de ikke vil ta lett på noe, innser begge at nå begynner å bli snakk om medaljer.

- Sluttspill er målet vårt i første omgang, og det har vi stor tro på. Her og nå vil jeg si at vi har 25 prosent sjanse til å ta gullet. Men det er mange kamper som skal vinnes, og noen kritiske kamper vi virkelig ikke kan tape. Det er flere om beinet, sier Nedregotten.

Ikke overrasket

Og en av de som har troa på at det nå kan nordmennene kan gå hele veien, er den Martin Rios - den mannlige halvdelen av den sveitsiske duoen.

- Hvorfor ikke. De er et sterkt lag, og spilte godt i dag. Jeg ville ikke blitt overrasket, sier Rios.

- Vi kjenner dem ganske godt, og har tapt mot dem flere ganger, så jeg er ikke overrasket over at de slår oss.

Sveits kom treigt ut av startblokkene mot Norge, og hadde det samme problemet tidligere i dag mot USA. Den kampen vant de etter å ha tatt seks (!) poeng i siste omgang, men mot Norge ble det for vanskelig.

- Vi må starte bedre. Vi hadde noen problemer med isen, og når du har en motstander som spiller så bra blir det vanskelig. Men det ble en jevn kamp, og hadde jeg satt den siste steinen min kunne vi vunnet.

Leder

Etter at alle lagene har spilt fire kamper, er stillingen som følger:

Norge: Tre seire - ett tap
Sveits: Tre seire - ett tap
OAR: Tre seire - ett tap
Canada: Tre seire - ett tap
Sør-Korea: To seire - to tap
USA: En seier - tre tap
Kina: En seier - tre tap
Finland: Null seire - fire tap

De fire øverste lagene går til semifinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!