På kne for Trine

Det blir ikke slalåmgull med røket korsbånd. Men trøstepremien er ikke så verst den heller. Til sommeren gifter Trine Bakke (25) seg med samboer Øivind Rognmo (28). Han falt nemlig på kne for Trine allerede i høst.

- Nå blir det bryllup tidligere enn planlagt. Jeg får tid til det nå, sier Trine.

På få minutter bekreftet knespesialist Arne Kristian Aune i går det Trine innerst inne har visst siden hun seig sammen i snøen midtveis i første omgang under lørdagens storslalåmrenn i Maribor.

- Det fremre korsbåndet er røket. Nå blir det operasjon og seks måneders pause, sier slalåmspesialist Bakke, som kanskje var Norges største gullhåp i alpin-VM.

Like blid og smilende møtte likevel Trine opp til avtalt tid for å møte oss på Toppidrettssenteret noen timer etter den triste beskjeden.

- Jeg har ikke grått noe enda. Men kan hende det kommer etter hvert, sier hun.

Kyndig kjæreste

Det er da, når depresjonen siger inn, at Øivind - samboer de siste seks og et halvt åra - trer trøstende til. Han er nettopp ferdig med hovedfag idrett og jobber nå som alpinttrener for universitetslaget i Trondheim. Så seint som høsten 1999 trente han årets norske slalåmkomet Hedda Berntsen. Sjøl kjørte han aktivt for Narvik sammen med Kenneth Sivertsen og Lasse Paulsen til isjiasplager endte med operasjon på begynnelsen av 90-tallet.

- Det er godt å ha Øivind. Han skjønner hva jeg driver med, sier Trine.

Han vet tydeligvis hvor han har henne også. Etter «njaaa», svarte Trine ganske raskt «ja» da Øivind gikk på kne med tilbud om ring og ekteskap i høst.

- Det var veldig romantisk. Hvordan det skjedde? Det blir en hemmelighet mellom oss to, sier Trine.

Skole og bryllup

Nå skal hun fylle hodet med bryllupstanker for å glemme alt det vonde.

- Dette skulle egentlig mamma ta seg av. Nå får jeg tid sjøl. Må finne tid og sted for bryllupet, sier Trine.

Som følge av skaden blir det nemlig sommerbryllup.

- Hadde egentlig tenkt å gifte oss i september. Nå blir det til sommeren, sier Trine.

I tillegg skal hun bøte på samvittigheten og fullføre artium.

- Jeg mangler tre-fire fag. Tar nok biologi og engelsk, sier hun.

Men først venter operasjon så snart kneet har kommet seg over julingen fra Maribor.

- Etterpå skal jeg trene meg opp i Trondheim. Jeg skal bruke Rosenborg-klinikken. De er flinke og hjalp meg også da jeg rev korsbåndet 30 prosent av for åtte år siden. Siden har jeg ikke vært skadd, sier Trine.

Til VM vet ikke Trine om hun orker å dra. - Jeg synes nesten mest synd på mamma og pappa. De hadde bestilt tur nedover for å se meg. Nå må de avbestille.