På knea for Leo

ULLEVAAL (Dagbladet): - Bare Leo lager sånne mål. En fantastisk prestasjon, jeg bøyer meg i støvet, sier Nils Johan Semb. Målet viser at Leo er back in business.

Aircondition årsak til kollaps?

Landslagslege Lars Engebretsen utelukker ikke at airconditionanleggetkan være årsaken til at flere av spillerne var nær kollaps under kampen i går.

I dag blir det grundige undersøkelser av de mest slitne spillerne og hvile.

- De skal drikke mye og slappe av,sier Engebretsen.

Øivind Leonhardsen fullførte et løp resten av verden ville snudd ryggen til, kjempet seg fordi Nikos Dabizas og scoret liggende.

Det var gleden - sammen med forsvarspillet generelt og Erik Mykland spesielt. For da Norge gikk ytterligere et skritt mot neste sommers ballfest i Nederland og Belgia, var det bekymringene det som preget Nils Johan Semb.

- Flere av gutta var totalt utkjørte, sier Semb.

- Det var derfor vi ikke klarte å sette trøkk i de mange fine overgangene vi skapte. Og sjøl om jeg ikke er lege - og sjøl om jeg ikke har snakket med alle - opplever jeg dette som veldig betenkelig.

Semb prøvde seg med hardt kampprogram i klubbene som en mulig årsak til de norske pusteproblemene. Da han fikk tenkt seg om, og oppsummert at mange av de som sleit i går ettermiddag ikke har hatt all verdens spilletid i England, røyk det medisinske halmstrået. Da sto han igjen med de intense treningene fram mot kampen - uten å skjønne at det kunne være årsaken aleine.

Feil å bruke Solskjær

Ole Gunnar Solskjær var sjuk fra start og burde i etterpåklokskapens navn aldri startet mot Hellas. Leo fikk det i andre omgang. Og både Tore André Flo og Steffen Iversen var av forskjellig årsaker helt tomme for ork og luft.

- Før pause løp vi stort sett etter ballen, sier Steffen Iversen.

- Det tar veldig på kreftene samtidig som i hvert fall jeg får en psykisk knekk når jeg sjelden kommer i berøring med ballen.

- Det var veldig, veldig tøft, sier Tore André Flo.

- Jeg løp mye, ble tidlig sliten og tung og følte meg helt aleine.

- Gutta var utslitte, sier Semb.

- Har aldri sett dem så slitne.

Skryter av Myggen

Men likevel vant vi - tok tre nye poeng - og dro hjem med en positiv uro før oppkjøringa til onsdagens finale mot Slovenia begynner på det letteste i dag. Og én ting var Nils Johan Semb sjeleglad for i går kveld:

At han klarte å overtale Erik Mykland til landslagscomeback.

- Normalt liker jeg ikke å snakke om enkeltspillere, men Myggen var veldig god, sier Semb.

Han har akkurat hørt Hellas-trener Vassilis Daniel si at Myggens ro og kreativitet tilfører den norske spillestilen en ekstra dimensjon.

- Forsvarspillet er bunnsolid, vi skaper overgangene så vi er veldig nær noe stort, sier Semb.

Men: Han vil ikke flytte Myggen inn på den sentrale plassen.

- Hvor viktig er Myggen i den formen han viste i går?

- Han har stor betydning med sin entusiasme, kreativitet og sprudlende tilstedeværelse - helt klart. Men laget er alltid viktigere enn enkeltspillere. Og derfor kan jeg bare si som jeg pleier å si til spillerne:

- Vi er viktigere enn jeg.

Nå gjenstår bare et hinder før Norge er klar for EM-sluttspillet i Holland og Belgia neste år. Landslagssjef Semb har dette svaret på våre muligheter:

- Onsdagens kamp mot Slovenia blir en ren finale.