På kollisjonskurs

Petter Solberg (30) freste mot sjefene da den nye bilen fikk sin første ordentlige test.

LEÓN/ TUNAMANZA (Dagbladet): Det gikk minst en kule varmt i den meksikanske ødemarka i går.

- Dere må gjerne tror jeg er dum, men ..., sa en høylytt Petter Solberg da han sto i heftig diskusjon med teamsjef David Lapworth, sjefingeniør Pierre Genon og rallydirektør Paul Howarth.

Onsdag luftet Petter Solberg sin frustrasjon over manglende hestekrefter i den nye bilen - som får sin debut i helgas Rally Mexico.

Ustabilt

For teamet hadde endret innstillingene på bilen fra testen på Sardinia i februar. Solberg slet med stabiliteten på bilens bakdel i svingene.

- Dette var ikke bra nok, sa en svært oppgira Solberg til Dagbladet etter gårsdagens shakedown.

Men nordmannen skjønner også Subaru-sjefenes valg - på en måte.

- Vi mister noe traction (feste - red.anm.) når vi stiller inn bilen slik jeg vil ha den. Men jeg sitter i bilen og vet hva jeg leter etter. Bilen reagerer ikke på den måten jeg vil ha den til å gjøre, forklarer Solberg, som var overalt på serviceplassen i går - rastløs, neglebitende og hele tida ute etter å diskutere.

Etter hvert fikk Solberg viljen sin. På tredje shakedown-runde fikk han også en bra tid.

- Der ser de hva som skjer når jeg får bestemme, sier 30-åringen til Dagbladet på serviceplassen.

- Ikke fornøyd

Gårsdagens shakedown ble kjørt ved den lille landsbyen Tunamanza fire mil utenfor Lesn. Etter fjerde og siste runde på shakedown passerte Dagbladet den sivile bilen som skulle ta Solberg tilbake til rallyhovedkvarteret i León - førti mil nord for Mexico by. Verdensmesteren brukte da hornet for å ta kontakt.


- Jeg er ikke fornøyd. Vi er på rett vei. Men jeg er ikke fornøyd, påpekte han overfor Dagbladet.

Tilbake i Lesn avdramatiserte Solberg den heftige diskusjonen.

- Det må være lov å si fra. Det er kort tid igjen nå. Vi justerer enda et hakk til i morgen, sier Solberg som nå må bruke dagens første fartsprøver til å finne godfølelsen. Noe som ikke var etter planen.

- Nei. Jeg trodde det skulle være litt bedre, medgir han.

Rallyet starter med seks fartsprøver i dag.

I SPEEDY GONZALES-LAND: Gårsdagens shakedown ble kjørt ved den lille landsbyen Tunamanza fire mil utenfor Lesn i Mexico. Her passerer Petter Solberg en lokal rallyentusiast.