På lag med OL-toppen

Olympiatoppen ville ha Marit Breivik til å koordinere satsingen på lagidretter, og håndballsjefen ryddet plass på timeplanen.

-  Jeg skal i første omgang være med i seks måneder for å se om det er mulig å forene en slik jobb med håndballtrenerjobben, sa Marit Breivik under en presentasjon av opplegget på Toppidrettssenteret torsdag.

-  Jeg er fortsatt håndballtrener på høyt nivå, men har sagt ja til jobben hos Olympiatoppen fordi jeg er nysgjerrig på om lagidrettene kan hevde seg i verdenstoppen med norske røtter. Er det som nordmann lettere å nå verdenstoppen i individuell idrett eller lagidrett? spurte Breivik.

Kort sagt blir jobben hennes å vurdere om lagidrettenes internasjonale målsettinger har grobunn i virkeligheten. Hun skal se på ambisjoner og muligheter i forhold til hvor store ressurser de enkelte lagidrettene har.

-  Mange lagidretter henvender seg til Olympiatoppen med ønske om hjelp til de samme tingene. Jeg skal forsøke å kartlegge kompetansebehovet for å nå målet om bedre samkjøring og felles kompetanseheving, sa Breivik.

Viktig del

Jarle Aambø har nå to av tre brikker på plass i sin nye modell for Olympiatoppen i et langsiktig perspektiv. Atle Kvålsvoll har fortsatt ansvaret for utholdenhetsidrettene, mens Breivik går inn med hovedområde lagspillidretter. Ansvaret for de tekniske idrettene er ennå ikke plassert.

-  Vi har spisskompetanse på de fleste områder, men har ikke hatt muligheten til å kanalisere spisskompetansen ut til lagidrettene. Det er her Marit kommer inn, vi håper dette skal bli vellykket, sa toppidrettssjef Aambø. ()NTB)

 EKSPERT: Olympiatoppen har hentet inn Marit Breivik som ekspert på lagspill. Foto: Scanpix
EKSPERT: Olympiatoppen har hentet inn Marit Breivik som ekspert på lagspill. Foto: Scanpix Vis mer