På like fot

Morten Gamst Pedersen og David Beckham er blant frontfigurene i Adidas\' satsing fram mot VM neste sommer.

GARDERMOEN/KØBENHAVN (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen er én av drøyt 20 internasjonale fotballstjerner som skal markedsføre utstyrsleverandøren fram mot VM i Tyskland neste sommer.

I går skulle han vært med på lanseringen av den nye skoen +Predator Absolute i Madrid, sammen med David Beckham, Zinedine Zidane og Raúl - for å nevne noen. Men siden landslaget nå er i gang med oppkjøringa til de viktige Tsjekkia-kampene, måtte vadsøværingen melde avbud til presisjonsskyting og videoinnspilling i den spanske hovedstaden.

-  Det kommer vel flere sjanser, sier Gamsten.

-  Det er stort

I sommer var han i Stockholm for å ta reklamebilder sammen med Barcelona-spiss Henrik Larsson. Adidas har sju stjerner som de satser mest på - deriblant de tre tidligere nevnte Real Madrid-spillerne. I tillegg har de et kobbel på 12-15 spillere som også vil bli brukt som gjennomgangsfigurer både internasjonalt og i den enkelte spillers hjemland fram mot VM. Blant denne gjengen finner vi Alessandro Nesta, Henrik Larsson, Fernando Morientes, Xavi, Jesper Grønkjær - og Gamst Pedersen, som innrømmer at det er stas å dele reklameplass med sånne navn.

-  Det er klart det er stort - og artig. Jeg ble overrasket da jeg fikk brevet om at de ville satse på meg. Synd jeg ikke kunne være med nå, håper jeg kan være med neste gang, sier Blackburn-spilleren til Dagbladet.

Nye sko i dag

Han vil ikke kommentere hvor mye penger han tjener på sin fireårskontrakt med den tyske sportsutstyrsfabrikanten.

 TØFFEST:  Real Madrids David Beckham er den naturlige frontfiguren i reklamen for Adidas\' nye toppmodell. Foto: Adidas
TØFFEST: Real Madrids David Beckham er den naturlige frontfiguren i reklamen for Adidas\' nye toppmodell. Foto: Adidas Vis mer

-  Et årlig millionbeløp er neppe langt unna sannheten?-  Hehe. Du får ingen tall fra meg, sier finnmarkingen, som har unnagjort ett og et halvt år av sin fire år lange kontrakt med leverandøren.

På dagens landslagstrening ved Brøndby stadion vil han for første gang vise seg med det nye, døgngamle skoparet.

-  Jeg har testet dem i skjul før, på lukkede treninger. Nå kan jeg bruke dem offentlig også.

Byttet sko i TIL

Den tidligere Tromsø-spilleren har fått med seg diskusjonen som har gått i Norge, hvor spillere tvinges til å bruke sko og keeperhansker fra klubbens egen utstyrsleverandør. Han opplevde det selv da han spilte i rødhvite striper:

-  Der spilte jeg også i noen sko som ikke passet meg. Jeg fikk lov å bytte til det merket jeg likte, og sånn bør det være. Noen sko passer for enkelte, men ikke for andre. Det bør alle parter respektere, sier 24-åringen.-  Det blir som om du som journalist får vannblemmer av å bruke en spesiell penn. Da bytter du. Penna er ditt viktigste verktøy - fotballskoen er vårt.

Blackburns kantspiller ble tidligere i høst advart mot å prøve å kopiere David Beckham. Akkurat det bryr han seg ikke så mye om:

-  Jeg har aldri prøvd å kopiere ham. Den sammenlikninga er det andre som har dratt. Men for meg er det rart at folk sier sånt. Får jeg den samme karrieren som David Beckham, kommer jeg aldri til å klage.

-  Han er jo en stor spiller.

• Dagens spørsmål: Kan Gamsten bli en ny Beckham?

GANSKE TØFF: Blackburns Morten Gamst Pedersen i samme positur som verdens meste populære fotballspiller, David Beckham. Nå deltar de i samme reklamekampanje.