Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På med pælene,Drillo!

LONDON (Dagbladet): 40 minutter for seint til den første London-treninga med Vålerenga stakk Drillo beina i pælene. I hine hårde landslagsdager ville han vært stressa og irritert i en slik situasjon. Men nå - foran kvartfinalen i cupvinnercupen - påstår han seg total ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pulsen vil være mye høyere når vi serieåpner mot Bodø/Glimt, sier Olsen.

Vålerenga dro grytidlig til London i går morges. Drillo, som reiste sammen med kona, tok et litt seinere fly. Og da dette fikk ei flenge i det ene dekket, og måtte bytte hjul der det sto ved utgangen på Gardermoen, sprakk tidsskjemaet.

Dermed kom Drillo for seint.

- Jeg tok T-banen inn fra flyplassen, sier Drillo. - Jeg regnet med at det var litt kjappere. Og så fant jeg fram hit, så gutta trente og så hoppet jeg over hekken.

En bra manøver, spør du meg.

Det eneste som er synd er at ikke Chelsea-manager Gianluca Vialli så det. Han som kjøres fra dør til dør av privatsjåfør, og som garantert aldri har satt sine bein på trikken. Eller hatt med kona på treninga for den saks skyld. På ei hengemyr i engelske stormkast.

- Helt ærlig - torsdag kveld kommer jeg til å være helt rolig, fortsetter Mr. Olsen. - Vi har jo ingen ting å tape. Og sansynligvis vil Chelsea vinne kampen også.

Men:

- Et eventuelt ettmålstap vil være veldig bra for oss.

Repetisjonsøvelse

I dag og i morgen skal Drillo drive repetisjonsøvelse i defensiv organisering på et treningsfelt som forhåpentligvis er bedre enn den myra Vålerenga fikk tildelt hos skaperne av det svarte gullet - Guinness.

Der var det nemlig ikke mulig å spille fotball. Og det beste man kunne si om forholdene kom derfor fra en VIF-klaner:

- Det nærmeste bryggeriet ligger i hvert fall der!

Chelsea feilinformert

- Dette holder ikke, sier Drillo. - På en så bløt bane tar det voldsomt på beina til spillerne. Og derfor er vi nødt til å finne et nytt sted å trene. Og ja - det blir defensiv organisering.

Chelseas spionrapporter fra spanske La Manga forteller Vialli at Vålerenga ikke er så ekstreme som først antatt. Akkurat det passer Drillo utmerket. For på Stamford Bridge torsdag kveld skal VIF-gutta spille over-drillosk.

Med ni mann fordelt på to flate linjer mellom halvmånen på 16-meteren og bunnen av midtsirkelen på egen halvdel.

- Grunnen til at de har oppfattet oss feil er at vi lå mye høyere med laget under treningskampene i Spania, sier Drillo. - Dermed slo vi ikke så mange langballer. Men når vi ligger lavt, som vi skal gjøre til torsdag, blir det annerledes.

- Mot et etablert Chelsea-forsvar skal vi slå langt hele tida.

Uten press

- Det lukter et makkverk av en fotballkamp lange veier?

- Klarer vi et hederlig resultat vil vi være veldig fornøyde. Om publikum har det moro eller ikke er jeg ikke så opptatt av. Og det ligger i kortene at vi ikke kommer til å ta all verdens sjanser. Det er ikke det dette handler om.

- Hva må til for VIF-glede?

- Hvis de har en dårlig dag og vi en god er det muligheter. Men normalt er jo lag som er midt i sesongen bedre enn de som er utenfor. Men Chelsea er inne i en hard periode og vi har ikke noe press på oss.

- Vi skal forberede oss grundig og gjøre så godt vi kan, sier Drillo.