Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pa-Modou Kah tilbake på landslaget

Her er troppen til Wales-kampen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Neste onsdag spiller Åge Hareides menn treningskamp borte mot Wales. Da er det nøyaktig sju måneder til neste kamp som betyr noe, den første kampen i VM-kvalifiseringen mot Island 6. september.


Likevel ønsker ikke Hareide å eksperimentere med nye spillere.

Landslagssjefen kunne tenkt seg å se nærmere på U21-landslaget, men gir Øystein Gåre anledning til å velge sine beste spillere med tanke på U-lagets kvalifisering seinere i år.

I tillegg sparer Hareide spillere fra de norske Uefa-cupdeltakerne.

Sparer RBK- og Brann-spillere

- Vi har valgt å spare utespillerne til Brann og Rosenborg, slik at de skal forberede seg best mulig til disse kampene, sier Hareide på dagens pressekonferanse.

Branns Håkon Opdal og Rosenborgs Rune Almenning Jarstein kommer til å stå en omgang hver mot waliserne.

Daniel Braaten har slitt med å få spilletid i Bolton, og han var ikke med i fjor høst. Pa-Modou Kah har ikke vært med på landslaget siden bortekampen mot Senegal våren 2006. Nå er begge tilbake.

MED IGJEN: Daniel Braaten er tatt ut i landslagstroppen til kampen mot Wales, selv om han spiller lite i Bolton. Foto: REUTERS
MED IGJEN: Daniel Braaten er tatt ut i landslagstroppen til kampen mot Wales, selv om han spiller lite i Bolton. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi vil ha med Daniel igjen for å se på ham og snakke med ham. Jeg skal også over til England en tur for å snakke med Megson. Det er ikke heldig at Daniel ikke spiller på høyeste nivå, men vi har råd til å gi ham denne oppmerksomheten, sier Hareide.

Prioriterer utenlandsspillerne

En spiller som gjør et lite comeback på landslaget er Roda-spilleren Kah. Den tidligere Vålerenga-gutten får nå en ny sjanse til å vise seg fram.

- Vi følger ham hele veien i Roda og får DVD-er fra alle kampene. Han spiller fast som midtstopper på et lag på øvre halvdel i æresdivisjonen. Han har internasjonal rutine, fysikk og tempo - og kan spille på flere plasser i den bakre fireren.

Erik Nevland signerte for Fulham i går kveld, men det er ikke årsaken til at han nå er tilbake på landslaget igjen.

- Nei, denne troppen tok vi ut på dagen i går. Vi så Erik i søndagens kamp mot Feyenoord, og han har vært nær troppen hele veien, sier Hareide.

Åge Hareide forteller at de prioriterer utenlandsproffer framfor hjemlige spillere denne gangen.

- Det ville nesten vært litt urettferdig å tatt ut de hjemlige spillerne som er i vannskorpa, siden de er midt i oppkjøringen.

image: Pa-Modou Kah tilbake på landslaget

Bekymret for Strømstad

Fredriks Strømstad har i vinter jaktet på en ny arbeidsgiver i utlandet, men har ikke fått napp. Hareide innrømmer at han ikke er komfortabel med situasjonen.

- Vi har tatt ut Fredrik fordi han har levert godt for oss tidligere, men det er klart at det ikke er godt nok å spille mot andre lag i Adeccoligaen med tanke på internasjonalt spill. Dette har jeg snakket med Fredrik om på tomannshånd, sier Hareide.

Foreløpig har Strømstad sagt at utlandet frister mest - men det er nå bare drøye to døgn igjen av det internasjonale overgangsvinduet. Hvis det ikke blir noen overgang til utlandet på ham, har han sagt at han vil vurdere norske klubber.

Wales er rangert som nummer 58 på Fifa-rankingen. Norge er i øyeblikket på 29. plass.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

COMEBACK: Det er nesten to år siden Pa-Modou Kah var på landslaget sist. Nå er han tilbake.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media