Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På oppsigelse?

Gunder Bengtssons jobb er i fare. Tror du Molde-treneren får fortsette?

Styret i Molde Fotballklubb vedtok søndag kveld å nedsette en gruppe bestående av tre styremedlemmer og tidligere A-spillere:

Bertil Stranden, Odd Ivar Moen og Øystein Neerland skal bruke en dag eller to til å foreslå tiltak. Ifølge lederen i Molde Fotballklubb, Oddne Hansen, er målet med tiltakene flere poeng og mer publikum på kampene.

- Ikke mistillit

På spørsmål om styret har full tillit til den svenske trenerduoen Gunder Bengtson/Kalle Bjørklund, svarer Hansen at styret ikke har uttrykt mistillit til trenerne.

Et skifte av trenere vil kunne få store økonomiske konsekvenser for Molde Fotballklubb. Trenerne har nesten to år igjen av kontrakten sin, og Molde FK risikerer å måtte utbetale vel 4 millioner kroner i lønn til svenskene dersom de får sparken.

Hansen sier at det ikke er knyttet prestasjonskrav til trenernes kontrakt. At det bare er oppnådd fem poeng etter seks kamper er definitivt under Moldes ambisjonsmål, men får ikke uten videre følger for trenernes kontrakter.

Sesam-sesam

- Vi må jo gjøre noe. Vi kan ikke leve med den uroen vi nå har rundt oss, sier sportslig leder Bertil Stranden til NTB. Stranden er også med i tremannsutvalget som på maksimalt to dager skal komme med en løsning.

Daglig leder i Molde FK, Espen Silseth, sier at spillerne løper rundt med skuldrene langt over hodet. Han tror at det kan være positivt å bryte treningsmønsteret.

- Uansett: Eneste svar kan ikke bare være å jobbe hardere, sier Silseth.

Odd Berg

I Molde er det etter hvert svært mange som roper på Odd Berg, den tidligere storscoreren som er ansatt i klubben og som har suksess som juniortrener å vise til. Han har skapt entusiasme rundt seg tidligere, og entusiasme ser ut til å være mangelvare nå.

Odd Berg sier selv til NTB at han tror Gunder Bengtson blir sittende.

- Jeg har ikke fått spørsmål fra noen om å gå inn i en hovedtrenerrolle. Skulle det komme et slikt spørsmål, måtte jeg gå i tenkeboksen først. Det vil uansett ikke bli lett å ta over, sier han.

(NTB)

FEM POENG: I løpet av seks kamper er det litt vel lite. Gunder Bengtssons framtid er høyst usikker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media