På pallen - hver gang

Ei drøy uke før verdenscupåpningen på Hamar er både Eskil Ervik og Lasse Sætre skadd.

HAMAR (Dagbladet): Skøytelandslaget har lagt turbulensen bak seg. Fjorårets trener Jan de Kok er ute, det samme er president Rune Gerhardsen. Og med treneren Peter Mueller ved roret har løperne gjennomført en knallhard treningsperiode med testresultater i verdensklasse.

I Inzell for tre uker siden gikk Eskil Ervik 5000 meter på 6.42. Utendørs og på dårlig is. Det får Mueller til å se svært lyst på sesongen.

- Hvis gutta går like fort inne i Vikingskipet, og isen er god, kommer de ned på 6.28 eller 6.29. Det er jeg overbevist om at holder til pallplassering, sier han.

For når verdenscupen åpner på Hamar, skal de norske gutta bite godt fra seg.

- Vi skal stå på seierspallen i hvert eneste stevne i år,garanterer Peter Mueller.

Skader, skader, skader

Men alt er ikke bare fryd og gammen i skøyteleiren. Lasse Sætre har slitt med en lårstrekk en god stund nå, og Eskil Ervik har problemer med krampetendenser i lysken. Og akkurat det utløser en bekymret rynke i Muellers panne. I praksis betyr det at verken Sætre eller Ervik går 1500-meteren på Hamar. I stedet satser de på å gå 5000-meteren søndag 9. november.

- På 5000 starter vi mye roligere og strekker ikke like mye ut i muskulaturen. Derfor regner jeg med at det løpet ikke kommer til å gi meg problemer, sier Ervik.

I går gjennomførte han to rolige intervalløkter i Vikingskipet. Uten problemer.

God følelse

- Så lenge de er 90 prosent i orden til helga, tror jeg vi kommer til å gjøre det veldig bra i verdenscupåpningen, sier Mueller. For ambisjonene er skyhøye etter noen år i nederlendernes skygge.

- I år handler det om å slå dem, sier Ervik. Og stemningen i troppen demper ikke akkurat hans egne forventninger.

- Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en like god følelse før sesongen.

VERDENSKLASSE: Når verdenscupen åpner på Hamar, skal de norske gutta bite godt fra seg. Det garanterer Norges nye skøytetrener Peter Mueller uten å blunke.