På pallen med lange ski

Kjetil Aamodt kom på tredjeplass med sine lange ski i gårdagens slalåm i Beaver Creek. Nå nekter han å følge pappa Finns råd om å bytte til de nye og korte carvingskiene.

I går gikk Finn Aamodt ut i Dagbladet og anbefalte de norske løperne å bytte til de korte carvingskiene så snart som mulig. Kjetil skriver på sin egen hjemmeside at de nye skiene allerede er på vei fra fabrikken, men de blir trolig stående i smørebua ut sesongen.

Bytter ikke

- Etter denne åpningen kommer jeg til å kjøre på de litt lange skiene hele sesongen. Det er ikke snakk om å bytte, sier Aamodt til NTB.

Kjetil lå på fjerdeplass etter første omgang, men kjørte seg opp en plass etter at Benjamin Raich fra Østerrike kjørte ut.

- Jeg er veldig fornøyd med tredjeplassen. Det var en vanskelig andreomgang fordi det ble litt gropete. Jeg har mye mer å gå på, og har tro på at jeg kan klare å vinne et slalåmrenn i vinter.

Gårsdagens tredjeplass er sesongens andre for Kjetil. Han ble også nummer tre i storslalåmen i franske Tignes i oktober.

Gårsdagens overlegne vinner, sveitseren Didier Plaschy, kjørte og vant med nesten ett sekund på de mye omtalte carvingskiene.

Rå Burre

Bortsett fra Aamodt var det bare Hans Petter Buraas som innfridde av de norske i går. Etter en tam førsteomgang der han lå som nummer 22, slo han til med dagens raskeste finaleomgang, og ble til slutt nummer fem.

- Dette er helt rått. Jeg skjønner egentlig ingenting. Det er utrolig å starte sesongen slik med min oppladning, sier Buraas.

Han har hatt bihulebetennelse og har nesten ikke trent i det hele tatt under oppholdet i USA.

I tillegg har han vært småskadd under sesongoppkjøringen. Burres kanonavslutning var det store samtaleemnet i den norske troppen.

- I førsteomgangen fikk jeg et lite «hjerteklapp» midtveis i traseen, og det gjorde at jeg ble mye spakere i kjøringen nederst. Medisinene jeg har tatt har nok også gjort meg litt slapp, sa han.

Kjus skuffet

Finn Christian Jagge var nummer ti etter første omgang, men ramlet ned til 20. plass.

- Det skar seg fullstendig fra start. Det var bom både teknisk og taktisk, var Finkens forklaring på kollapsen.

  • Verre var det for Lasse Kjus. VM-kongen fra Vail maktet ikke å komme seg til finaleomgangen. Dermed har Kjuser'n fortsatt til gode å ta verdencup-poeng i inneværende sesong.
LANGSKI: Kjetil Aamodt kjørte på sine gamle og litt lange ski i går.
PALLEN:</B>Kjetil Aamodt kom på pallen i går.