<strong>SÅ BUNNOPPGJØRET:</strong> Ronny Deila overtar som Vålerenga-trener fra neste sesong, men jobber allerede aktivt i kulissene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SÅ BUNNOPPGJØRET: Ronny Deila overtar som Vålerenga-trener fra neste sesong, men jobber allerede aktivt i kulissene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

På plass i Kristiansand trodde Ronny Deila knapt det han så

Vålerengas forsvarsspill ser innimellom ut som om nedrykk er det store målet. På plass i Kristiansand trodde Ronny Deila knapt det han så.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Start - Vålerenga 2-4

KRISTIANSAND (Dagbladet): De dominerte Start i 85 av 90 minutter, men var likevel i nærheten av å gi det bort. Slik tar man også det første og helt avgjørende steget oppover på tabellen. Men Vålerenga er fortsatt et skjørt og usikkert fotballag selv om de til slutt vant 4–2 i Kristiansand.

Og det er først og fremst forsvarsspillet og mangel på elementær årvåkenhet og plasseringsevne som plager dem.

VELDIG LITE TYDET på at det ikke var over i Kristiansand da Vålerenga ledet 2–0 ganske tidlig i andre omgang. Så fulgte ikke Daniel Fredheim Holm med på det som skjedde rundt ham og vips så reduserte Start (Espen Børufsen, 78). Absolutt alt tydet på at det var over da Vålerenga slo tilbake og scoret 3–1 (Christian Grindheim, 81), men vips, så var det Jonatan Tollås Nations tur til å gi bort en redusering (Børufsen, 84). Og skal Ronny Deila overta et tippeligalag må Vålerenga bruke resten av sommeren til å trene på å forsvare seg.

Offensivt, og spesielt når Sander Berge ser ut som han gjorde før pause, er de jo i perioder veldig gode.

RONNY DEILA FORTELLER meg at spillerlogistikk er det han først og fremst skal jobbe med de neste tre ukene i Oslo. Det skyldes det enkle faktum at overgangsvinduet er åpent. Men parallelt med at han og Kjetil Rekdal ser på alle forsvarsspillere som kan forsterke Vålerenga innenfor klubbens økonomiske rammer, er de nødt til å gjøre noe med dem som er der.

Og å få dem til å forsvare eget mål.

VÅLERENGAS SIDEBACKER var gode mot Start. Offensivt. De kom høyt i banen, slo stadig bedre innlegg, og spesielt Robert Lundstrøm ute til høyre var bedre enn noen gang før i år fordi innsida på høyrebeinet til Sander Berge fant ham hver gang det var rom til det. Men toveisspillere kan ikke glemme det de har bak seg eller ikke forstå hvor de skal ligge når motstanderen har ballen.

Og der var de svake.

RONNY DEILAS tilstedeværelse i Kristiansand og rundt treninger og kamper de tre neste ukene er et varsko til alle som vil være med i Vålerenga 2017. Han vet nemlig hva han vil ha. Og hvordan han vil ha det. Og første bud for å være med i framtidsplanene er at du jobber for lønna di, løper som ei bikkje og kommer deg på riktig side, viser hjerte for klubben og tar din del av ansvaret.

Alle avvik fra dette minimumskravet for å overleve vil bli gjennomskuet.

HENRIK KJELSRUD JOHANSEN var litt seint ute over alt og scoret ingen da Odd ble slått ut av Europa Lague-kvalifiseringen på torsdag. Fredag ble han hentet til Vålerenga for å være spissen som skal brukes når det kniper. Og på ti minutter i Kristiansand vant han hodeduellen som åpnet for Christian Grindheims 3–1 før han selv slo inn 4–2 og roet alle VIF-nerver.

Holder Vålerenga plassen med ett eller to poengs margin har Henrik Kjelsrud Johansen allerede gjort jobben sin for klubben.

SLIK KAN EN back up-handel ingen supportere ropte hurra for da de hørte om den fort bli det viktigste og beste Vålerenga gjør i dette overgangsvinduet. På grunn av poengene i Kristiansand. Så tilfeldig er nemlig også fotballen. Men i løpet av uka sitter jeg med en følelse av at en ny midtstopper også vil være på plass på Valle.

Rosenborgs Johan Lædre Bjørdal er den nærmeste.

START HAR IKKE vunnet i Tippeligaen på 32 kamper. Trener Steinar Pedersen har ikke en eneste seier med laget (17 kamper). Og hadde de tatt et poeng på grunn av Vålerengas meningsløse forsvarsspill ville de sikkert fått et lite håp.

Måten de tapte på, dønn underlegne i 85 minutter, fører bare til ytterligere frustrasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer