Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På rød løper til EM

GENT (Dagbladet): - Trekninga er nesten optimal, sier Drillo og serverer Nils Johan Semb et forventningspress den påtroppende landslagstreneren kunne vært foruten. - Skummelt bra, svarer Semb. - Nå kommer vel de fleste til å forlange at dette skal gå av seg sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Semb og Drillo forlot kongresssenteret i Gent på rød løper i går ettermiddag. Omtrent sånn ser EM-veien ut også. Og derfor måtte Nils Johan Semb, han som tar over etter han som har gjort Norge til en betydelig fotballnasjon, legge en demper på seg sjøl.

Et halvår før jobben er offisielt din, kan du jo ikke løpe rundt og si at dette klarer vi.

Men:

- Det var et par andre grupper, nummer tre og seks, jeg hadde mer lyst på, sier Nils Johan Semb.

- Men bevares, vi kan i hvert fall ikke klage. Og derfor kjøper jeg argumentene til dem som sier at vi er favoritter. Jeg er også veldig klar over at det kommer til å bli et enormt press. For de resultatene Norge har gjort de siste åra taler for seg sjøl.

- Men husk at jeg sier det er en vrien gruppe.

Vanskeligst i Hellas

Fordi:

- Borte mot Hellas vil vi definitivt ikke være favoritter. De er gode, og var bare en Peter Schmeichel i storform fra å lure VM-plassen fra Danmark. Georgia har mange gode enkeltspillere og gjorde det vanskelig både for England og Italia i VM-kvalifiseringa. Vi kan med andre ord ikke regne med noe.

- Latvia, Slovenia og Albania er nasjoner Norge aldri har spilt mot før. Det ser greit ut, men det er fallgruber, også. Og spesielt Albania er en ekkel motstander borte.
- De kan vise til enkeltresultater som er skremmende.

Drillo tror på EM

- Vi hadde tre skrekklag vi ikke ville møte, sier Drillo.

- Heldigvis slapp vi unna både Frankrike, Sverige og Ukraina. Og min mening er at denne gruppa er lettere enn den vi hadde under VM-kvalifiseringa.

- Derfor bør vi klare dette.

Etter lykketrekninga i går begynte jobben med å få kampene i den rekkefølgen Norge vil ha. De andre nasjonene ble sporenstreks invitert til Oslo - sa ja takk - og 16. februar skal terminlista spikres. For Norges del vil det handle om fire kamper til høsten, to på Ullevaal og to borte, og seks kamper i løpet av 1999.

Når de er spilt, skal vi være der.

Åpner på Ullevaal

- Det beste er å åpne med en hjemmekamp mot et middels bra lag, sier Drillo.

Dermed går han bort fra det som har sendt Norge til to strake VM - Ullevaal-åpning mot gruppas dårligste lag. Og grunnen er at det ikke finnes noe San Marino eller Aserbajdsjan i Norges gruppe.

Det er ikke noe utpreget slakteoffer.

Nils Johan Semb sier han ikke vet hva han vil. Foreløpig.

- Kamprekkefølgen har jeg ikke hatt tid til å tenke på. Så langt har jeg bare delt gruppa i to, hvor vi hører til favorittene sammen med Hellas og Georgia. Så det andre får jeg begynne med når jeg kommer hjem.

- Og det møtet er jo ikke før i midten av februar.

Viktig trekning

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!