På shopping med støttebandasje

Gro med silke i blikket.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 13.00: Norge - Kasakhstan

BEIJING (Dagbladet.no): Når Norge til lunsj i dag - norsk tid - skal møte Kasakhstan til OL-kamp, så skal det være grei skuring. Jentene møter en totalt umeritterit motstander, hvor alle spiller i hjemlandet.

Det er ikke en gang en hekk Gro Hammerseng & Co. skal over.

Det er bare en etappe som må gjennomføres.

Men: Kasakhstan skapte trøbbel for Frankrike lenge, så spillerne må ikke ta for lett på det. Uansett: Dette er en kamp Norge skal vinne uten å bruke nevneverdig mye krefter.

Trøblete kne

I går hadde den norske troppen fri. Halvparten av dem måtte bruke en halvtime på intervjuer med norsk presse, før de ble sluppet løs.

Og jentene benyttet dagen godt.

SHOPPINGSTØTTE: Gro Hammerseng må støtte opp høyrekneet selv for en shoppingtur på Silkemarkedet. Foto: Arnt E. Folvik
SHOPPINGSTØTTE: Gro Hammerseng må støtte opp høyrekneet selv for en shoppingtur på Silkemarkedet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

De skulle blant annet til Silkemarkedet her i Beijing.

Gro Hammerseng var intet unntakt. Da Dagbladet.no møtte henne, Katja Nyberg og Katrine Lunde Haraldsen på vei til markedet, var det bare én ting som måtte ordnes først.

Da taxien kom, var Gro i ferd med å bli ferdig. Hun snørte på seg støttebandasje rundt kneet, og var klar for shopping.

Hammersengs knetrøbbel hemmer henne lite på banen, men hun må ta alle forholdsregler. Derfor trener hun ofte alternativt, og hun blir hvilt av Marit Breivik når det er mulig.

Lettere program

Heldigvis for Gro Hammerseng - og Norge - spiller håndballjentene bare annen hver dag her nede. Vanligvis i mesterkap spiller de ofte tre dager på rad.

Flere av de norske spillerne har i lengre tid slitt med skader. Derfor er dette programmet gunstig for Norges del. Samtidig er det andre spillerstaller som kvalitetsmessig er tynnere enn den norske, som også drar nytte av dette.

Det er uansett en fordel for Gro, at hun nå faktisk kan spille alle kampene. Det er ikke sikkert hun kunne gjort det hvis det ble spilt tre kamper på tre dager.

På shopping med støttebandasje

Og da hadde det kanskje ikke blitt noen tur til Silkemarkedet heller.