- På sitt verste er han ikke god nok for Grue IL

Solbakken om Grønkjær.

I GYMHALLEN: FCK-trener Ståle Solbakken frykter ikke kunstgresset, men håper Jesper Grønkjær har dagen når de møter Stabæk i morgen til den avgjørende kvalifiseringskampen på vei mot Champions League.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
I GYMHALLEN: FCK-trener Ståle Solbakken frykter ikke kunstgresset, men håper Jesper Grønkjær har dagen når de møter Stabæk i morgen til den avgjørende kvalifiseringskampen på vei mot Champions League. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Han var med å senke Stabæk i København i forrige uke, og den tidligere Chelsea-vingen Jesper Grønkjær er definitivt en mann å se opp for i morgen kveld.

Dersom han er i form, vel og merke.

Ifølge Ståle Solbakken er vingen en dansk utgave av Daniel Braaten; enorm når han har dagen - og dertil skrekkelig når bryteren er av.

- Hadde ikke spilt seg inn i Grue IL
- På sitt beste kan han spille på et hvilket som helst lag i hele verden. På sitt verste hadde han ikke spilt seg inn på Grue (Solbakkens moderklubb, journ.anm) en gang. Jeg håper han er nærmere Barcelona enn Grue i morgen, sier Solbakken til Dagbladet.

Før kampen har det vært mye fokus på danskenes manglende erfaring med kunstgress. Selv tror ikke Solbakken det kommer til å by på store problemer for favorittene.

- Vi har noen spillere som er gode med ball i beina vi også, så jeg tror ikke underlaget er en enorm fordel for Stabæk. Jeg har god tro på at vi kan overraske dem i morgen, sier den norske suksess-treneren.

- Lett å like Stabæk
Den sedvanlige debatten om dansk finfotball og norsk gamping har ikke vært like fremtredende som ved tidligere møter mellom de to nasjonene.

Jesper Grønkjær gir kreditt til Stabæk for angrepsvillig fotball.

- Den første kampen viste at de to lagene er ganske jevne, akkurat nå. Vi må være ærlige å si at Stabæk spilte en god form for fotball under den første kampen i Parken. De skapte sjanser og fremsto på en måte som er lett å like, sier Jesper Grønkjær.

MÅLSCORER I FØRSTE KAMP: Jesper Grønkjær scoret et mål i den første kampen mot Stabæk.
Foto: Keld Navntoft / SCANPIX
MÅLSCORER I FØRSTE KAMP: Jesper Grønkjær scoret et mål i den første kampen mot Stabæk. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX Vis mer