Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På søndag smeller det

Grindheim antakelig klar til møtet med årets «VIF-dødare», FFK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet.no): Dagen etter at Diego Maradona herjet på Valle i Oslo, vendte Vålerenga og hverdagen tilbake til treningsfeltet i dag.

På trening var også en spillesugen Christian Grindheim, som er i ferd med å bli bra igjen etter skaden han pådro seg under landslagssamlingen.

Sannsynligvis blir han klar til søndagens hjemmekamp mot Fredrikstad, og det er ikke en hvilken som helst kamp.

- På søndag smeller det, sier Grindheim til Dagbladet.no.

FFK-kompleks?

Årsaken til utsagnet er Vålerengas to tap mot Fredrikstad tidligere i sesongen.

Etter det første tapet, vurderte daværende hovedtrener Kjetil Rekdal å trekke seg. Etter det andre tapet, gjorde han alvor av trusselen.

- Jeg tror vi tok litt lett på det i de to kampene, at vi ga litt faen. Eller, vi gjorde jo ikke det. Men vi klarte iallfall ikke å etablere nok trykk. Dette må vi forbedre, og i tillegg må vi passe på overgangene deres imot, lyder midtbanemotorens oppskrift.

KLAR FOR KAMP: Fortsatt er det litt usikkert om Christian Grindheim blir skadefri til søndagens møte med Fredrikstad. - Jeg mangler fortsatt 10 prosent, men regner med å bli spilleklar, sier han sjøl. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
KLAR FOR KAMP: Fortsatt er det litt usikkert om Christian Grindheim blir skadefri til søndagens møte med Fredrikstad. - Jeg mangler fortsatt 10 prosent, men regner med å bli spilleklar, sier han sjøl. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Mange sjanser imot

At noe må gjøres, vet Vålerengas analysesjef, Egil Olsen, alt om.

- Fredrikstad er det eneste laget som har skapt et tosifret antall sjanser mot oss, men til gjengjeld har de gjort det to ganger, sier «Drillo».

I seriekampen mot Fredrikstad i Fredrikstad, tapte Vålerenga sjansestatistikken 13-3. I cupkampen mot samme lag på Ullevaal, lød statistikken 5-11 i FFKs favør.

Mer aggressivitet

- Dere har slitt litt mot Fredrikstad i år?

- Det kan du trygt si, innrømmer assistenttrener Harald Aabrekk.

I likhet med Drillo, Grindheim og hovedtrener Petter Myhre, tror han det skyldes tilfeldigheter mer enn lite harmonerende spillestiler.

image: - På søndag smeller det

På spørsmål om hva de da har tenkt å gjøre med det gryende FFK-komplekset, framhever alle økt aggressivitet.

- Sjølmotiverende 

Myhre tviler likevel sterkt på at han trenger å egge spillerne til kamp.

- Etter det som har skjedd i de foregående to møtene, tror jeg denne kampen virker motiverende nok i seg sjøl, sier Rekdals etterfølger.

Uten å fortelle nøyaktig hva, medgir han at det er ting han gjør annerledes enn forgjengeren.

- Ettersom vi er forskjellige personer, er det naturlig at det blir noen forskjeller i hvordan vi gjør ting, sier Myhre.

Legger stor vekt på treningene

Videre trekker han fram viktigheten av at alt er drillet inn før kampstart.

- Under kampen er det verre å få gjort justeringer. Fundamentet må legges på treningene mellom kampene, vektlegger han.

Ettersom tippeligalagene nå har hatt nesten to uker spillefri, har han fått god tid å drille laget sitt inn mot møtet mot Fredrikstad.

Så gjenstår det å se om det holder til seier på søndag.

Si din mening:

•Vinner Vålerenga mot Fredrikstad, eller fullfører FFK et hat-trick i seire?

LEGGER STOR VEKT PÅ TRENING: Vålerengas nye hovedtrener, Petter Myhre, er opptatt av at alt må være klart når kampen begynner.