Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal vant utfor-gull i OL

På spørsmål om han nå var komplett, ga Svindal en journalist klart svar på tiltale

- Du er fra Østerrike, er du ikke?

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Så gjorde han det igjen. 82 dager etter at han kom tilbake fra et skademareritt på 343 dager etter ny, alvorlig kneskade - sikret Aksel Lund Svindal seg selv og Norges første utfor-gull gjennom tidene.

De sier at etter regnet, kommer sola fram igjen. Og etter et skikkelig lurvevær i Pyeongchang, varmet sola over den bleke vinden i Jeongseon Alpine Center.

Men ingen skinte så mye som Aksel Lund Svindal.

Det er bare å ta av seg hatten, bøye seg i støvet og hylle 35-åringen. For en prestasjon! Kjetil Jansrud ble nummer to, foran Beat Feuz.

- Det er jo super G i morra, men dette er toppen av kransekaka. Det er digg å komme tilbake å kjøre fort i verdenscup, men dette var noe annet. Å lykkes på en dag som dette, når det i tillegg blir dobbelt norsk, er så mye råere enn historiebøkene sier, forklarer Svindal.

Han fortsetter:

- Jeg har oppfylt en stor drøm nå. Det var utrolig spennende. Det ultimate er å vinne OL-utfor. Det er litt annerledes enn jeg hadde trodd. Det bruser i magen. forklarer Svindal.

Det var Svindals fjerde OL-medalje totalt. De tre andre tok han i super-G (gull), utfor (sølv) og storslalåm (bronse) i Vancouver i 2010.

Svindal var også raskt frampå og hyllet dagens sølvvinner, Kjetil Jansrud:

- At vi står her sammen gjør alt kulere. Hadde jeg sittet i hans sete nå, hadde jeg vært veldig fornøyd, men litt revansjesugen.

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix, Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

Ga journalist klart svar

I etterkant var det mange spørsmål om Svindal nå var en komplett utøver. En østerriksk journalist spurte den norske OL.-vinneren om dette var begynnelsen på slutten, nå som han hadde vunnet «alt».

Det ga Svindal klart svar på, til latter fra salen:

- Jeg har ikke vunnet Kitzbühel (en av verdenscupklassikerne i Østerrike) ennå, for eksempel. At du som østerriker sier at jeg er komplett, setter jeg på kontoen over en litt for stor dose OL-eufori.

Svindal fortsatte:

- Jeg er gammel, ja. Noen her sa jeg var den eldste til å vinne en OL-utfor. Dette er begynnelsen på slutten. Ingenting er helt sikkert, men det er nok mitt siste OL.

Etterpå forklarer Svindal at han kommer til å ta en runde på våren hvor han ser an framtida.

Tidenes største?

Etter gullet var sikret, kom Kjetil André Aamodt til det norske pressekorpset. Der hyllet Eurosport-eksperten den norske 35-åringen.

- Jeg vil kalle ham kanskje tidenes norske utøver nå. Det har vært mange gode utøvere i Norge, men i mine øyne er han den største nå.

Svindal forteller at han tar hyllesten med en liten klype salt:

- Det er kult når han sier det, for han er en av dem jeg konkurrerer mot. Jeg tar det med et klype salt, for det er fryktelig mange jeg konkurrerer mot.

Svindal og Jansrud skal nå videre til medaljeseremoni klokka 20.00 koreansk tid, før de haster opp den drøye halvtimen det tar å komme seg tilbake til fjellene igjen.

Allerede i morgen venter en ny konkurranse når super-G står for tur, men programmet før start er tett:

- Fysisk sett blir det ikke ideale forberedelser, men det tar vi igjen med at det er fett. Nå skal jeg nye dette litt og samtidig tenke på morgendagen. Det går ikke å nullstille helt, men du får tenke at dette er noe positivt, sier Svindal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!