På sykehus igjen

George Best (59) er et fotballikon for mange av tippekampgenerasjonen, men også noen driblekonger er tørste. Nå er Best sykehusinnlagt med en alvorlig leverinfeksjon.

Den 59 år gamle helten fra Manchester United har siden lørdag vært innlagt på Cromwell sykehuset i London. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

-  Best responderer godt på antibiotikabehandlingen. Vi håper han kan flyttes ut av intensivavdelingen i løpet av det nærmeste døgnet, sier professor Roger Williams ved Cromwell sykehuset til BBC News.

Best\' sønn, Calum, besøkte sin far i går. På vei ut fra sykehuset fortalte han et samlet britisk pressekorps at «han er OK, det har stabilisert seg».

Fyll og fanteri

George Best er for tippekampistene - 1969 og framover - synonymt med tekniske ferdigheter, langt hår, fyll, driblerier og endeløse damehistorier.

Best er født i Belfast i Nord-Irland. Under glansdagene ble han både kalt «Den femte Beatle\'», «El Beatle» i Spania og «Belfast Boy». Han debuterte for Manchester United i 1963 og ble Europacupmester for serievinnere med klubben i 1968. Samme år ble han kåret til Europas beste fotballspiller.

Etter at han surret bort talentet sitt i United i 1974, spilte han blant annet for Fulham, Hibernian, Stockport og Tampa Bay Rowdies (USA).

Foruten å livnære seg som selskapstaler, har han i flere år jobbet som ekspertkommentator på Sky Sports. Han har også de siste 30 åra laget tabloidoverskrifter med og uten stett.

Ny lever i 2002

Best undergikk en levertransplantasjon i 2002. Han har hatt regelmessige helsesjekker ettersom faren for infeksjonssykdommer i leveren er stor. Dette fordi Best ikke har klart å kutte ut årsaken til at han måtte sette inn et reserveorgan.

Legene som foretok leverbyttet på Cromwell sykehuset i 2002 har flere ganger advart ham mot å drikke mer, ettersom det kan ende med en tragedie. Etter at han fikk ny lever blusset det opp en diskusjon i Storbritannia, om det var riktig at alkoholikere skulle ha rett til å få transplantert inn en ny lever. Dagbladet traff Best i november i fjor. Da så han forbausende frisk ut. Han fortalte han følte seg «frisk og rask» etter nettopp å ha vært med på å åpne en ny klesforretning i Manchester.

LEVERSJUK: George Best er innlagt på et sykehus i London med en alvorlig infeksjon i leveren han fikk transplantert i 2002. Den gamle fotballstorheten runder 60 år 22 mai neste år.