Odd på tabelltopp etter seier mot LSK

På tabelltopp: - Beholder vi alle kan det bli veldig bra

Odd knuste Lillestrøm 3-0 søndag, og med det leder Dag-Eilev Fagermos menn Eliteserien med tre poeng.

TOPPSCORER: Torgeir Børven setter inn sitt sjuende mål for sesongen fra straffemerket på Åråsen Stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TOPPSCORER: Torgeir Børven setter inn sitt sjuende mål for sesongen fra straffemerket på Åråsen Stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
  • Lillestrøm - Odd 0-3 (0-1)

Dag-Eilev Fagermo og hans menn trengte bare poeng i kveldens oppgjør for å ta førsteplassen i årets eliteserie.

Og Odd fikk en drømmestart da de gjestet Åråsen stadion søndag kveld. Allerede etter minuttet spilt ble Vebjørn Hoff felt innenfor sekstenmeteren, og Eliteseriens toppscorer, Torgeir Børven, var sikker fra straffemerket.

Tidligere resultat viser at Odd ofte har dratt i land seieren med ettmålsledelse, etter 1-0 mot Ranheim, Viking, og 2-1 mot Strømsgodset. Søndag snudde den trenden.

- Kan bli bra

Fagermo forteller at han nesten ikke kan skryte mer av spillerne nå.

- Det er ikke så lett for meg å gå inn i garderoben og prøve å skryte enda mer nå. Gutta er ekstremt kloke. Jeg er imponert over måten de framstår der ute, sier Fagermo til Eurosport etter kampen.

Tabelltopp og utfordrere til gullet etter niende serierunde, er gledelig for Odd. Om det holder inn, er Fagermo derimot usikker på. Det er en ting som er vesentlig for at de skal stå løpet ut.

- Jeg har vært med på å bygge mange Odd-lag, men dessverre så har vi solgt spillere hele tida. Nå har vi et fantastisk lag på gang igjen. Beholder vi dette laget så kan det bli veldig bra for alle som er glad i Odd, sier han.

Kaptein Steffen Hagen avviser at klubben er gullfavoritter.

- Vi er ikke favoritter, men vi er med der nå, da. Sånn sett er det lenge igjen av sesongen, men vi må bare fortsette å gjøre alt riktig framover, sier han.

Seieren mot LSK ble den fjerde på rad.

- Det er veldig gøy å være odd-spiller om dagen. I dag er vi solide og kriger bra. I tillegg viser vi at vi kan spille på noe annet enn vårt eget kunstgress, sier Hagen.

Pangstart

Dagens tilskuere ble vitne til noen innholdsrike første minutter på gressmatta i Lillestrøm. Kort tid etter Odd tok ledelsen, reduserte Arnór Smárason for hjemmelaget, men islendingen måtte se scoringa bli annullert for hands.

Til tross for en hektisk start, ble det ikke flere mål de første 45. minuttene.

Første omgang ble derfor en jevn kamp mellom lagene, der Odd kanskje var hakket nærmere 2-0 enn LSK var redusering.

Etter halvtimen spilt fikk Sander Svendsen ballen ute på høyresiden, hvor han valgte å gå for et hardt innlegg inn mot bakerste stolpe. Der dukket Elbasan Rashani opp og prøvde å skli ballen inn i mål, men nådde akkurat ikke fram. En stor sjanse fra bortelaget.

- Helt strålende

Det var en godt fornøyd Fagermo som stilte opp til intervju i pausen.

- Jeg er imponert over gutta. Det er gjennomført helt strålende, sier han til Eurosport.

Også toppscorer Børven var positiv. Endelig kom det et mål i første omgang.

- Det er godt å få score i første omgang, men jeg håper det fortsetter i andre også. Jeg syns vi er farligst der ute, sier han.

Overkjørt

Børvens håp ble en realitet. Det er ikke tvil om at Odd-gutta fikk store mengder skryt og energi etter garderobepraten. Andre omgang startet nemlig på samme vis som første omgang.

Odd-kaptein Steffen Hagen var mannen som denne gangen fant veien til nettmaskene. Målet kom fra hjørnespark signert Rashani, og Hagen knuste Tobias Salquist i hodeduellen i boksen. 2-0 til Odd.

Og bortelaget fortsatte å male på. Til tider ble LSK fullstendig overkjørt av gjestene. Sander Svendsen ville også være med på moroa, og satte dermed inn 3-0 i det 60. minutt etter fint samspill fra Rashani, Vebjørn Hoff og Espen Ruud.

- Gode nok

På ni kamper har telemarkingene tatt 22 poeng, bare ett tap. Det kom borte mot VIF på Intility Arena da Aron Dønnum avgjorde i det 93. minutt for de kongeblå. Med seieren mot LSK søndag, er Odd oppe på førsteplass, tre poeng foran Molde som møter Viking hjemme på Aker Stadion mandag.

På spørsmål om Odd kan ta gullet i år, er Fagermo optimistisk.

- I utgangspunktet, når du ser spillerstallen til Molde og du har Brann, Rosenborg og så videre, så skal vi ikke ha muligheten. Men vi elleveren vår er bra og vi begynner å få bra bredde nå. Så vi er gode nok til å være med i toppen, sa Fagermo til TV 2 tidligere i uka.

ELITESERIEN MENN
Odd971115-622
Molde961220-919
Bodø/Glimt852118-1117
Vålerenga952217-1017
Kristiansund1052311-1017
Brann942312-1114
Viking842212-814
Haugesund933312-812
Ranheim931512-1510
Strømsgodset923412-149
Mjøndalen923414-179
Rosenborg92347-149
Lillestrøm92347-159
Sarpsborg91447-117
Stabæk82156-137
Tromsø91178-184