«På tide å bli voksen»

- Jeg har ikke trent på en måned. Og for å være ærlig; det har vært kjempegodt.

I skjørt og med veske i fanget sitter Hanne Haugland (33) på en benk på Majorstua.

Det er lørdag og lille julaften.

Men egentlig kunne dette vært en hvilken som helst annen dag. Hannes nye hverdag - uten eneste fokus å krumme seg over en list som ligger nesten to meter oppe i lufta.

- Det er så deilig å slippe å tenke på sponsormerker, sier hun mens blitzen fra fotografen lyser henne opp.

Det «nye» livet har startet.

- Det er på tide å bli voksen. Få en vanlig jobb, smiler hun over en café au lait.

Så langt har tida etter OL gått med til å nyte livet.

Gått på kafé. Hjulpet venner med oppussing. Strikket noen dager. Tatt en pils eller rødvin uten å tenke over hva andre måtte mene om det.

- Som idrettsutøver trur man at man tar det kuli. Men man gjør ikke det. Det har jeg oppdaget nå som jeg har lagt opp. Småbekymringer som frykten for å bli skadd eller syk er borte. Det er deilig å slippe å være forsiktig. Det er nok mer humør i meg nå. Jeg er iallfall mer fjollete, sier Hanne Haugland.

Markedsføring

- Hva slags jobb har du mest lyst på?

- Det har jeg brukt mye tid i høst på å tenke over. Jeg begynte bredt, og var åpen for alt. Etter hvert har jeg havnet på markedsføring. Det har jeg lyst til å drive med.

Hanne har lyst til å bruke sine kreative sider. Sammen med andre. Være en liten del av noe større.

Gjennom olympiatopp-sponsor Adecco har hun allerede vært på et par intervjuer - og er optimist med tanke på å få seg jobb på nyåret.

- Jeg har enorm respekt for folk som klarer å stå opp tidlig hver dag og jobbe ful-le arbeidsdager. Jeg kommer sikkert til å få meg en del aha-opplevelser, ler hun.

Eier sushibar

Deler av høsten har også godt med til å følge opp sushibaren hun åpnet sammen med ektemannen Håkon Särnblom og tidligere høydehoppkollega Steinar Hoen og hans kjæreste Kristine i fjor høst.

Den går så bra at høsten har gått med til planer om å videreutvikle konseptet.

- Dette markedet er for bra til at andre skal få det alene, sier Hanne.

Og hvem sier at hun bare har Oslo i tankene.

- Å åpne også i andre byer er aktuelt. Vi får se, sier hun med et smil.

Av og til står verdensmesteren fra 1997 selv bak disken og serverer gjester. Men ønsker ikke det som fulltidsjobb. Sjefen bruker heller stedet flittig til å spise.

Talentsjef?

Selv om Hanne Haugland har lagt opp, ligger en stor del av hjertet fortsatt i idretten. Derfor ønsker hun å hjelpe de beste kvinnelige høydehopperne som kommer etter henne.

- Jeg frykter at min suverene posisjon i Norge har vært med på å ødelegge rekrutteringen for høydehoppere, fordi det nok har tatt motet fra mange at jeg har hoppet så mye høyere enn alle andre. Nå ønsker jeg å gi litt tilbake til idretten, og her har jeg en del erfaringer å bidra med, sier Hanne Haugland.

Det er iallfall voksent gjort!

NY KARRIERE? Hanne Haugland har lagt opp. Nå vil VM-vinneren fra 1997 forsøke seg på markedsføring.