Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På tide å glemme Zidane-skallingen

Sirkus Vieira på Ekebergsletta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Patrick Vieira framsto fullstendig blottet for stjernenykker og var vennligheten selv da han i dag besøkte Norway Cup.


Høfligheten tok ikke skade av journalistenes spørsmål om Zinedine Zidanes berømte springskalle.
 

«Hva skal vi fortelle barna våre?» spurte de franske avisene etter VM-finalen.

Har fått sin straff

Men i Vieiras hode er Zidane fortsatt er et forbilde godt som noen.


- Zidane var skuffet over det som skjedde. Han har vært et fantastisk forbilde for unge mennesker i lang tid, og er fortsatt det når man ser på hva han har oppnådd. Han er den beste spilleren jeg har spilt med. Han fikk ting til å se så enkelt ut, sier Vieira.

Og tar til orde for at det er på tide å legge episoden bak seg.

- Spillerne har fått sin straff fra FIFA, som alle aksepterer. Vi må glemme dette nå. Begge spillere har bedt om unnskyldning, sier Vieira til Dagbladet.no.

POPULÆR: Patrick Vieria var omsvermet på Ekebergsletta, og han framsto som vennligheten sjøl. Foto: SIGVE KVAMME/DAGBLADET.NO
POPULÆR: Patrick Vieria var omsvermet på Ekebergsletta, og han framsto som vennligheten sjøl. Foto: SIGVE KVAMME/DAGBLADET.NO Vis mer

Forlater Juventus

30-åringen avslørte også at han ikke kommer til å følge Juventus ned i Serie B på pressekonferansen med norsk media.


- Jeg vil spille på det høyeste nivået, og akkurat nå er ikke Juventus der. Jeg må finne meg et lag hvor jeg kan oppnå det samme som jeg har gjort tidligere, sier Patrick Vieira.

Han varslet samtidig at avgjørelsen om hvor han spiller neste sesong vil bli tatt i løpet av de neste 48 timene.

Vieira synes det var godt å få et pusterom fra all turbulensen i Italia, men oppfordret samtidig folk om å ikke trekke italiensk fotball lenger ned i gjørma.

- Det er en vanskelig situasjon i italiensk fotball nå. Men jeg synes ikke folk skal skjære alle over en kam - ikke alle klubbene er korrupte, sier Vieira.

Flirte av United-spørsmål

Inter er kanskje den største favoritten til å sikre seg tjenestene til den 30 år gamle franskmannen, men de kan trolig vente seg kamp fra flere.

image: - På tide å glemme Zidane-skallingen


- Et par klubber har tatt kontakt, bekrefter Vieira.

Sir Alex Ferguson har ikke lagt skjul på at han har stor sans for Vieira, men med kjøpet av Carrick virker sannsynligheten for at Vieira havner på Old Trafford forsvinnende liten.

- Kunne du tenkt deg å spille for United?, spør Dagbladet.no.
- He-he, gliser Vieira.

- Det er ikke sikkert at United er interessert i meg. Men de er en av de største klubbene i Europa, og enhver spiller ønsker å spille for de største klubbene. Men etter ni år i Arsenal hadde det kanskje ikke vært helt uproblematisk, sier Vieira til Dagbladet.no.

Vieira-laget vant

Han er i Norge først og fremst for å følge laget fra fotballskolen han selv tok initiativet til å starte opp - Diambars fra Senegal.


De skuffet ikke Vieira da de i ettermiddag banket Lyn 2-0.

- Diambars handler om å gi unger en andre sjanse her i livet. Budskapet vi forsøker å gi dem er at utdanning er viktigere enn noe annet. Det er vanskelig å bli profesjonell fotballspiller. Bare noen få av dem kommer til å få realisert den drømmen, forfekter Vieira, som også brenner for å tilføre afrikansk fotball mer struktur og organsisasjon.

- Unge afrikanske gutter blir tilbudt kontrakt, og blir deretter overlatt til seg selv. Målet må være å beholde dem i Afrika til de er 18-19 år gamle, sier han.