RUTINERNTE: Med Stuart Psycho Pearce som assistenttrener, trenger neppe engelsk media å minne det engelske trenerapparatet på at man må øve på straffesparkkonkurranser. Pearce brente straffe da England tapte mot nettopp Tyskland i semifinalen i Italia-VM i 1990. Foto: AFP
RUTINERNTE: Med Stuart Psycho Pearce som assistenttrener, trenger neppe engelsk media å minne det engelske trenerapparatet på at man må øve på straffesparkkonkurranser. Pearce brente straffe da England tapte mot nettopp Tyskland i semifinalen i Italia-VM i 1990. Foto: AFPVis mer

- På tide å øve straffespark

England mot Tyskland. Særlig større blir det ikke på fotballbanen.

|||«Den gode nyheten er at England er videre. Den dårlige er at Tyskland er neste motstander», skriver The Guardian.

To ganger har Tyskland slått England på straffespark i mesterskap. Det får Daily Telegraph til å advare mot flere britiske tårer.

«På tide å starte med å trene på straffer», skriver de.

De advarer mot å tro på engelsk VM-gull.

«Før nasjonens forventninger stiger ytterligere bør det påpekes at England må forbedre seg betydelig bare for å klare å tvinge fram straffesparkkonkurranse», skriver Telegraph.

England slo Slovenia 1-0 onsdag. Det sikret plass i cupspillet i fotball-VM.

I 1990-VM i Italia møttes Vest-Tyskland og England i semifinalen. Andreas Brehme ga tyskerne ledelsen på Delle Alpi i Torino, mens Gary Lineker tvang fram forlengning ti minutter før slutt.

I straffesparkkonkurransen feilet både Stuart Pearce og Chris Waddle for England. Det sendte Vest-Tyskland til finale mot Argentina. Den vant tyskerne, mens England tapte bronsekampen 1-2 for vertsnasjon Italia.

Straffer måtte også til for å avgjøre Tysklands semifinale mot England i 1996-EM, attpåtil på Wembley i London. Det sto 1-1 etter at Stefan Kuntz (16) og Alan Shearer (3) hadde scoret.

Fra ellevemetersmerket ble Gareth Southgate den store synderen. Som Pearce i 1990 hadde en forsvarer feilet. Både Kuntz og Shearer scoret for øvrig i straffesparkkonkurransen.

Tyskland ble europamester etter Olivier Bierhoffs to mål mot Tsjekkia (2-1) i finalen.

(NTB)