Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På tide å slå United

Leeds har ikke vunnet på Old Trafford siden 1981. - Det er på tide med en seier, sier Eirik Bakke. Les siste nytt om lagene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Bakke er sikker på at Leeds kan ende sin dårlige statistikk på «Drømmenes teater», når de møter erkerival Manchester United i morgen. Ikke på de tjue siste årene har laget vunnet på Old Trafford.

Men i år kommer David O'Learys mannskap til Manchester proppfulle av selvtillit og på toppen av tabellen.

- Det er på tide at vi drar dit og får en seier, sier Eirik Bakke til Sports.com.

Når man ser på statistikken fra de foregående kampene på Old Trafford, er det ikke vanskelig å være enig med Bakke i akkurat det:

 • Leeds har tapt ti kamper og spilt fire ganger uavgjort siden 1981.
 • I løpet av tjue år har de bare scoret seks ganger.
 • Sist sesong tapte Leeds 3-0, noe som var deres sjette tap på rad.

  Selv om Manchester United ikke har hatt noen stor start på sesongen, er Bakke full av beundring for de regjerende seriemesterne.

  - De er sannsynligvis det beste laget i England og i Europa, sier Bakke.

  Og han er spesielt imponert over argentineren Juan Sebastian Veron.

  - Når man ser på Verons ferdigheter er det helt utrolig. Å spille mot ham kan bare gjøre deg til en bedre spiller. Man må heve seg, for man vet at man blir straffet hvis man ikke gjør jobbet ordentlig, mener Bakke.

  - De er store spillere og store spillere hever seg til de store kampene, legger han til.

  Leeds har kun sluppet inn tre mål denne sesongen, mens United-forsvaret har hanglet. Det sier 16 baklengs på ni kamper det meste om. I motsetning til Leeds' 12 fulltreffere så langt, har elevene til Alex Ferguson puttet hele 26 ganger.

  _Manchester United scorer mange mål, og vi må nok avgjøre med godt forsvarsspill. Jeg tror på en åpen og jevn kamp, sier Bakke til NTB.

  Roy Keane spiller ikke mot Leeds på grunn av en kneskade. United-kapteinen kan også gå glipp av Champions League-kampen mot Lille neste uke og neste helgs kamp mot Liverpool.

<B>FORSVARET AVGJØR:</B> Eirik Bakke tror forsvarsspillet vil avgjøre kampen mot United.
Hele Norges coronakart