På tide å ta av trøya, Thor

Thor Hushovd har hatt den grønne trøya i 45 timer, 48 minutter og 46 sekunder. Kjæresten Susanne Haaheim (29) synes sikkert det er på tide at han tar den av.

PARIS (Dagbladet): -  Det skal bli deilig å få ham hjem igjen. Det har vært stille og rolig i noen uker nå, sier Susanne til Dagbladet.

Hun har fulgt Touren fra TV-en, men var i går i Paris for å ta imot kjæresten. Og for en mottakelse det ble.

-  Jeg skal nok få ham ned på bakken igjen, smilte Susanne. Heldigvis ikke like vant med hysteriet som Thor Hushovd har greid å skape gjennom sin strålende innsats i Tour de France.

Men hvem kunne vært det?

Den ellers så sindige Thor Hushovd var som en torpedo rundt teambussen ved Place de La Concorde i enden av Champs-Élysées. Pappa Per Sverre fikk en champagnesprut rett i fleisen. Mamma Unni fikk også sin egen dusj. Og gjengen fra Grimstad som hadde kjørt hele natta for å se kompisen bli kronet som poengkonge, fikk topp på glassene av champagneservitør Hushovd.

-  På festene er det han som er hjelperytter, forteller Thor-kompis Trond Christoffersen til Dagbladet med et glis.

-  Skal du feste like hardt som du sykler?

-  Nei, det går ikke an, flirer en selvsikker Thor Hushovd.

 GRØNN GLEDE: Thor Hushovd gir kjæresten Susanne Haaheim seierskysset på vei inn til Hotel Meridien i Paris i går kveld. Foto: Daniel Sannum Lauten
GRØNN GLEDE: Thor Hushovd gir kjæresten Susanne Haaheim seierskysset på vei inn til Hotel Meridien i Paris i går kveld. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Etter tre ukers slit fikk Thor Hushovd den grønne trøya til odel og eie i går.

Nordmannen lot aldri spurtrivalene få en mulighet på såpeglatte Champs-Élysées i går. Etter 3607 km og 21 etapper av verdens hardeste sykkelritt sto en nordmann igjen som en av Tourens to store vinnere. Sykkelkongen Lance Armstrong tok sin sjuende strake sammenlagtseier - og er på egen planet. Men ellers var det 27-åringen som fikk mest oppmerksomhet blant flere hundre tusen sykkelgale i Paris i går ettermiddag.