Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På tide å vurdere hemmelig nummer

Hopphelten blir nedringt døgnet rundt.

SKRUR AV LYDEN:  Kenneth Gangnes får knapt fred etter de gode prestasjonene i Hoppuka. Foto: NTB / Scanpix.
SKRUR AV LYDEN: Kenneth Gangnes får knapt fred etter de gode prestasjonene i Hoppuka. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

Alle vil ha en bit av Kenneth Gangnes. Den sympatiske totningen opplever et uvant kaos i jakten på tredjeplassen i hoppuka.

- Det er et virvar. Du vet det er en del av gamet, og du ønsker å være oppe i det, selv om det periodevis er litt slitsomt. Telefonen går jevnt og trutt døgnet rundt, sier Gangnes.

Han er det norske håpet i en hoppuke fullstendig dominert av Peter Prevc og Severin Freund.

- Det går ikke ut over nattesøvnen, for jeg skrur av lyden på telefonen. Men det er på tide å vurdere hemmelig nummer, sier Gangnes til NTB.

Skal slappe av Med tredjeplassen i Innsbruck søndag, tok Kolbukameratene-hopperen seg forbi østerrikeren Michael Hayböck i sammendraget. 1,2 poeng er alt som skiller de to før avslutningen i Bischofshofen.

- Nå er det veldig kamp. Nå må en fram med remmer og tøy for å fighte, det er tett, sier Gangnes.

- Jeg skal slappe av i morgen (mandag) og gå på med saftig mot i Bischofshofen, sier 26-åringen.

Når Gangnes slapper av, gjør han ingenting. Kanskje blir det østerriksk TV på hotellrommet. Etter søndagens tredjeplass måtte han på dopingkontroll sammen med firer Johann Forfang.

Det synes helt umulig å ta igjen hoppukeleder Prevc og toer Freund. Gangnes er 41,9 poeng bak sloveneren, 22,2 poeng bak tyskeren før avslutningen i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen.

- Noe merkelig må skje for at Prevc skal rote det vekk, sier Gangnes.

- Hva gjør Prevc som du ikke gjør?

- Det er jeg ikke helt sikker på, men han hopper i alle fall lenger enn meg. Han flyr som et prosjektil. Det ser helt rått ut, sier Gangnes.

Gir ikke opp Sportssjef Clas Brede Bråthen har ikke helt gitt opp.

- Det er langt opp til Prevc og Freund, men han har pallplassen i sikte. Du vet at det skjer mye. Hadde Freund falt i rennet, og ikke i kvalifiseringen, ville Gangnes vært på annenplass. Det har skjedd rarere ting enn fall, påpeker Bråthen.

Kun i to verdenscuprenn har nordmennene havnet utenfor pallen. Det vitner litt om etterveksten i norsk hoppsport. Tre av fire fra gullaget i VM i Falun sist vinter er borte.

- Hadde noen fortalt meg at Rune Velta skulle sitte hjemme og trene under hoppuka samtidig som Anders Bardal og Anders Jacobsen sluttet, hadde jeg blitt trett i knærne mine og følt at det var «lång väg hem», men vi har et system der det kommer fram unge hoppere hele tiden. La oss få litt tid, sier Bråthen. 

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media