- På tide at jeg fikk sjansen fra start

Høiland grep muligheten i målkalas mot FFK.

(Dagbladet): Fredrikstad FK - Sandnes Ulf 3-4.

Tommy Høiland hadde bare scoret fire mål i løpet av sine 49 første kamper. I sin 50. opptreden i øverste divisjon, klinket han like godt til med to scoringer, skaffet et straffespark og var svært så delaktig i at Fredrikstads Benjamin Dahl Hagen satte ballen i eget nett.

Med andre ord et aldri så lite Høiland-show på Fredrikstad stadion da Sandnes Ulf tok sin annen strake seier. 23-åringen fikk sin første mulighet fra start etter overgangen fra Bryne, og følte han forvaltet den godt.

- Jeg føler jeg har hatt bra innhopp tidligere i år, og at jeg fikk sjansen i dag synes jeg var på tide. Jeg føler jeg tok den ganske greit, sier Høiland til TV 2 Sporten etter kampen.

Men det var ikke gitt at det skulle gå så til de grader hans vei før ettermiddagens kamp.

- Jeg er litt overrasket over at det gikk såpass bra. Jeg følte meg dårlig før kampen, men jeg fikk godfølelsen da jeg satte den første sjansen. Vi var litt heldige som fikk satt inn 4-3. En utrolig deilig følelse, sier han, ifølge NTB.

- Coaching i verdensklasse Kaptein Aksel Berget Skjølsvik gledet seg over at Høiland var i det produktive hjørnet i en vrien bortekamp.

- Det var en jævla tøff kamp. Vi viser styrke og kommer tilbake etter å ha fått to i fleisen etter å ha ledet 3-1 til pause. Vi vurderte å bytte ut en spiss, men gamblet og tok ut en midtbanespiller i stedet. Det betalte seg. Coaching i verdensklasse, konstaterer Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik med glimt i øyet etter kampen.

Coachen - Asle Andersen - var naturlig nok godt fornøyd med hvordan Høiland og lagkameratene fikset biffen i plankebyen.

- Tommy svarer på tiltale. Det har han gjort når han har fått muligheten. Det er en lokal gutt som kommer utpå og dominerer i Tippeligaen og blir rett og slett avgjørende. Han spiller akkurat på den måten vi ønsker. All honnør til Tommy og all honnør til guttene, sier Andersen.

Svak start Det begynte ikke så bra for gjestene fra Rogaland da Bo Andersen tabbet seg ut på et i utgangspunktet slapt avslutningsforsøk fra Alex Valencia etter sju minutter.

Høiland og Ulf brukte ikke lang tid på å riste av seg skuffelsen, og like etterpå var den alltid solariumsbrune spissen framme med ei lang tå på Anel Raskajs smarte framspill.

Før kvarteret var unnagjort i Plankebyen hadde bortelaget snudd kampen etter at Kevin Duré var for seint ute i forsøket på å stoppe Høiland. Aksel Berget Skjølsvik tok skuddansvar, og scoret sikkert forbi Jon Knudsen.

Høiland var ikke ferdig med å terrorisere et rufsete FFK-forsvar, og da han fikk to muligheter etter et godt cornertrekk, sto det plutselig 1-3.

FFK slo tilbake Tom Freddy Aune hadde med andre ord mye å ta tak i da lagene gikk til pause, og det virket som om FFK-treneren traff godt med pausepraten, for vertene kom tilbake med en helt annen innstilling etter hvilen.

Det ga uttelling fem minutter ut i omgangen da Etzaz Hussain kombinerte med Tarik Elyounoussi før han bredsidet ballen i nærmeste hjørne.

Elyounoussi sørget så for balanse i regnskapet fra straffemerket etter en hands i Ulf-forsvaret halvveis ut i annen omgang.

Ulykksalig selvmål Sandnes Ulf hang lenge i tauene, men da Fredrikstad presset på for et seiersmål, smalt det i stedet i den andre enden da Høiland var på ferde igjen. Avslutningen satt riktignok rett på Knudsen, men returen endte i beina på Benjamin Dahl Hagen som var uheldig og sendte ballen i eget nett.

- Vi var dårlige før pause, men kom med en annen innstilling etter hvilen. Vi klarte å komme tilbake og burde scoret både 4-3 og 5-3 egentlig. I stedet fikk de et drittmål på slutten, oppsummerer Elyounoussi, ifølge NTB.

Tross nærmere åtte minutter med tilleggstid etter Kevin Durés skade, klarte ikke FFK skape de helt store mulighetene, og Sandnes Ulf rodde i land sin første borteseier, selv om ventetida ble lang på sidelinja for Andersen.

- Jeg er godt fornøyd med at vi tar vår første borteseier, og nå står med to strake seirer, sier Andersen.