«På tide med en opptur»

4. runde FA-cupen: Manchester City-Leeds 2-5. - Etter to strake tap i ligaen var det på tide med en opptur igjen, sier toppscoreren for Leeds i FA-cupen, Eirik Bakke (22), til Dagbladet etter gårsdagens cuptriumf på Maine Road.

- For å vise at vi er bedre enn 0-2 mot Arsenal og 1-2 mot Aston Villa kunne tyde på, gikk vi ut i hundre fra start. To ganger lå vi under (1-0 og 2-1), begge ganger kom vi sterkt tilbake og snudde kampen, sier Eirik Bakke.

Toppscorer

Som vanlig i FA-cupen kom han på scoringslista også i går.

- Etter to mål mot Port Vale i 3. runde og ett mål i går, er jeg toppscorer for klubben i FA-cupen. Seks minutter etter at City hadde tatt ledelsen, fikk jeg en heading rett på foten. Ballen skiftet retning, og den første opphentingen vår var et faktum, sier Eirik Bakke etter sitt tredje mål så langt i FA-cupen.


Klasseforskjell

Med fire mål på 20 minutter, ble det et fyrverkeri av en førsteomgang. Etter at Leeds hadde utliknet hjemmelagets ledelse for andre gang, var det ingen tvil om saken.

- Det burde det heller ikke være. Det skal være klasseforskjell på topplaget i 1. divisjon og serielederen i Premier League. For oss var det godt, både å avansere og få til en storkamp igjen, sier Eirik Bakke.


Til Sogndal

I ligaen tror han det blir tøft å holde unna for Manchester United.

- Det eneste som gjelder er å ta én kamp av gangen. Så får vi se hvor lenge det holder. Nå er det to uker til neste kamp. I løpet av den tida skal jeg blant annet en snartur til Norge. Det skal bli godt med tre-fire dagers ferie hjemme i Sogndal, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

I 5. runde i FA-cupen skal Leeds møte Aston Villa borte.