På tide med juleferie for Kjus og Aamodt

ALTA BADIA (NTB): Kjetil André Aamodt ser fram til å ta juleferie hjemme i Norge. Etter tiendeplassen i storslalåmrennet i Alta Badia i dag slo han fast at formen er langt unna. Det eneste som kan hjelpe ham på rett spor igjen er trening i fred og ro.

Aamodt satser på at juleferien kan få han inn på bedre spor.

Det var bare Aamodt og Lasse Kjus som kvalifiserte seg til finaleomgangen av de norske løperne i Alta Badia. Kjus kjørte inn til 20. plassen i et renn som ble kraftig dominert av østerrikerne.

Christian Mayer vant med landsmannen Hermann Maier på tredjeplass. Sveitseren Michael von Grünigen klarte å splitte de to østerrikerne på seierspallen, men Østerrike hadde sju mann inne blant de åtte beste.

For italienerne var rennet en skuffelse. Alberto Tomba, som lå på sjetteplass etter første omgang, kjørte ut like før mellomtiden i den andre. Dermed måtte italienerne helt ned på niendeplass for å finne sin bestemann, Patrick Holzer.

Stemmer ikke

- Jeg kjørte litt bedre i andreomgangen, men ikke så mye. Det står fast at formen er svært langt unna. Ingenting stemmer for meg, sa Kjetil André Aamodt til NTB. Han lå på 22. plass etter første omgang, forøvrig på plassen bak Lasse Kjus.

Aamodt sa at det ikke bare er på innsiden av hodet problemene hans sitter. Han kjører rett og slett ikke godt nok på ski heller.

- Nå ser jeg virkelig fram til å komme hjem for å få trent i fred og ro. Jeg tror det er det jeg trenger mest av alt akkurat nå, sa Aamodt.

Det er lite trolig han kommer til å kjøre utforrennene i Bormio 29. og 30. desember. Avgjørelsen om å stå over er ikke definitivt tatt, men mye taler for at han kommer til å prioritere trening fram til verdenscuphelgen i Kranjska Gora på nyåret.

Irritert

Lasse Kjus var skikkelig irritert da han kom til mål i dag.

- Dere kan skrive at bakken var elendig preparert. Med dagens utstyr burde arrangørene kunne ha en gjort en mye bedre jobb. I andreomgangen her var det som å kjøre i sukkersnø gjennom nesten hver eneste port. Nei, dette var for dårlig, sa Kjus'ern.

Men han innrømmet at de dårlige forholdene ikke var hele forklaringen på at det gikk dårlig for ham.

- Jeg har en mil fram til de andre, men ikke spør meg hva som ikke stemmer, for det vet jeg bare ikke, sa han.

Ikke bedre

- Vi må bare innse at vi ikke er bedre i storslalåm akkurat nå. Gutta får ikke til inngangen til svingene, og da blir det problemer hele veien. De klarer rett og slett ikke å kjøre på skjæret, sa Jan Ove Nystuen til NTB.

Han måtte bokføre en ny nedtur i den gamle norske paradegrenen storslalåm. Seks norske løpere startet i rennet, men bare to klarte å nå finaleomgangen. Hans-Petter Buraas var uheldig og fikk sin førsteomgang delvis ødelagt av en tåkedott som ség inn i traseen akkurat da han kjørte.

For Harald Christian Strand Nilsen, Tom Stiansen og Åne Sæter var kjøringen rett og slett for svak.

I morgen er det slalåmrenn i Madonna di Campiglio og deretter tar verdenscupsirkuset juleferie til 29. desember. Da starter det opp igjen med showrenn i slalåm for teknikerne i Sestriere, og to utforrenn for fartsfantomene i Bormio.

TRENGER FERIE: </B>Ikke mye å glede seg over for Lasse Kjus (t.v.) og Kjetil André Aamodt i Alta Badia i dag. Nå ser de fram til norsk juleferie og trening på Trysil.