På tide med sluttpakke?

Sesongen er over for Manchester United før påske. Det er grunn til å spørre om Alex Ferguson fortsatt er sjefen til Ole Gunnar Solskjær neste sesong.

United henger riktignok fortsatt med i FA-cupen. Men slikt er fattig trøst for klubben som er rik nok både på trofeer og penger til å føle ydmykelsen ved å være hektet av i ligaen og hjemsendt fra Europa mer enn to måneder før pokalene skal løftes.

Spilleren som José Mourinho og Roman Abramovitsj fant overflødig, sendte Manchester United ut av Champions Leauge i går. Utleid fra Chelsea senket Hernan Crespo mannskapet til Alex Ferguson med scoring både på Old Trafford for to uker siden og på San Siro i går. 1- 0 begge steder holdt i massevis for et Milan-lag som over to kamper var flere hakk bedre enn United, som for andre år på rad er utslått i åttendedelsfinalen i verdens gjeveste klubbturnering.

-  Det ble en tøff kamp. Baklengsmålet på Old Trafford ødela alt for oss, sier Ferguson

Det er nå tre år siden United tok seg til semifinale i Champions League. Klubben henger ikke lenger med blant de aller beste lagene i Europa. Det må Alex Ferguson ta ansvar for. Før styret eventuelt tar ansvaret fra ham.

-  Jeg er skuffet, men vi tapte for et svært godt lag, sier han.

«I\'m disappointed to go out, but we\'ve gone out to a very good team.»

Tyrkisk pepper

Det henger heftelser ved Fergusons managergjerning denne sesongen.

 I gruppespillet i Champions League lå Manchester United an til grei gruppeseier før Ferguson sendte et tilnærmet B-lag til den siste kampen mot Fenerbache i Istanbul og tapte 3- 0. Dermed gikk seieren til franske Lyon - som fikk Werder Bremen i åttendedelsfinalen. Lyon vant 3- 0 borte og 7- 2 hjemme i går.

 Ferguson har ikke skaffet seg en keeper klubben verdig. Det har betalt seg dyrt. Roy Carroll - seinest med returen før Crespos scoring på Old Trafford - og Tim Howard har begge avslørt seg for dårlige for toppfotball på marginalnivå.

 Kjøpet av Wayne Rooney har isolert sett vært vellykket, men kjøpesummen som kan ende på 370 millioner kroner, har gitt Ferguson minimal handlekraft for øvrig. Derfor synes stallen for tynn - særlig når skadeproblemene har ballet på seg som i år.

 Over Atlanteren sitter en sint amerikaner og gjør alt for å kjøpe seg kontroll over United. Vinner Malcolm Glazier maktkampen, snur han nok kapsen og forlanger opprydding etter tre magre år.

Til sammen gir dette grunnlag for å spørre om Ferguson må takke for seg etter 18 år i sjefsstolen.

Milan best i alt

I går kunne Ryan Giggs skapt balanse i regnskapet da han dro seg fri og traff stolpen etter 27 minutter. Men det var strengt tatt det eneste United skapte så lenge Ruud van Nistelrooy åpenbart mangler matching til å score på sjanser han vanligvis setter. Giggs tok for øvrig kvelden blødende med brukket nese ti minutter etter pause. Det sørget en albue fra Gattuso - kampens beste spiller - for.

Milan hadde ballsikkerheten og den kollektive arbeidsviljen både offensivt og defensivt, og sjansene som United manglet. Avgjørelsen falt da evigunge Cafu (34) på høyrebacken sendte av gårde et vakkert innlegg som Crespo headet i lengste hjørnet.

-  En fantastisk heading fra Crespo, sier Ferguson.

På TV-skjermen så det ut som en heading en keeper som Peter Schmeichel kunne rukket. Tim Howard gjorde det ikke.

UNDER PRESS: Etter tapet for AC Milan er det på tide for Alex Ferguson å dra hjem til Manchester og utøve sjølkritikk. Verken han eller spillerne har vært gode nok for maksnivået i Europa denne sesongen.