- På tide vi tar ligacupen

Sir Alex Ferguson tror en finaleplass i ligacupen kan være den vitaminpillen som skal til for å hamle opp med Arsenal i kampen om Premier League-gullet.

MANCHESTER (Dagbladet): Men Manchester United får en tøff kamp i ligacupreturen mot Blackburn på Ewood Park, etter 1- 1 på Old Trafford i går.

- Se på Liverpool for to sesonger siden. De brukte ligacupen som springbrett til å vinne flere trofeer. Det vil gi oss et skikkelig kick dersom vi kunne sikre oss en stor dag på Millennium Stadium (finalearenaen) på et så tidlig stadium i sesongen, sier Ferguson.

Drømmefinale

- Jeg tror en finale er akkurat det vi trenger for å gire oss ytterligere opp i forhold til ligaen, Champions League og kanskje også FA-cupen. Det er på høy tid vi vinner denne turneringen igjen. Dessverre manglet vi den rette gløden i dag, sier United-sjefen.

For de mange titlene til tross, har de røde bare klart å vinne ligacupen en gang. I sesongen 1991- 92 ble Nottingham Forest slått 1- 0 etter scoring av Brian McClair. Siden den gang har sir Alex's mannskap stort sett nedprioritert den minst prestisjetunge av de engelske klubbturneringene.

Men med en mulig drømmefinale mot erkerival Liverpool i sikte - den første siden Eric Cantona avgjorde FA-cupfinalen i 1996 - har United stilt med toppet mannskap i de siste rundene.

- Jeg tror det skyldes at de ikke vant noen titler i fjor. Når du ikke vinner, kan du ikke lenger velge og vrake i turneringer, sier Henning Berg til Dagbladet.

Akilles-plaget

Den tidligere United-stopperen er fortsatt plaget med akillesen, og måtte se gårsdagens oppgjør fra tv-stolen. Han fikk se lagkameratene sikre tittelforsvareren et meget godt utgangspunkt før returmøtet om to uker.

- Meget bra resultat, men det blir ikke noe lettere på hjemmebane. United er fortsatt favoritter, sier Berg.

Ruud van Nistelrooy hadde to gode muligheter før hjemmelaget fikk hull på byllen snaue kvarteret ut i andre omgang. Paul Scholes fikk hjelp av Lucas Neil etter innlegg fra David Beckham før han dyttet ballen i mål fra kort hold.

Snytt for straffe

Ledelsen holdt bare i tre minutter. De tidligere United-spillerne Dwight Yorke og Keith Gillespie kombinerte på hjørnet av 16-meteren. Gillespies innlegg fant en umarkert David Thompson i feltet. Fra kort hold kunne banens minstemann heade ballen inn nede ved stolperota.

Flere mål ble det ikke, selv om Ferguson kastet innpå både Ole Gunnar Solskjær og Diego Forlan mot slutten. Blackburns Neill ble trolig snytt for straffespark i sluttminuttene, før Solskjær nesten ble overtidshelt, da supertalentet James McEveley reddet på målstreken.

PS! Manchester United har aldri tapt en semifinalekamp i en hjemlig turnering under Alex Fergusons ledertid. Statistikken viser imponerende 10- 6- 0!

<B>MÅL-SCHOLES:</B> Paul Scholes (t.v.) scoret Manchester Uniteds mål, men det holdt ikke til seier. Her blir han gratulert av Ruud van Nistelrooy.