Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På to dager har Godset slått Polens og Kroatias beste lag

- Det er sånn på treninga også, sier BP Ingebretsen.

IMPONERER:  Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen så laget vinne 2-0 mot Dinamo Zagreb på La Manga. Spesielt Marcus Pedersen viste seg fram.
Foto: NTB scanpix
IMPONERER: Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen så laget vinne 2-0 mot Dinamo Zagreb på La Manga. Spesielt Marcus Pedersen viste seg fram. Foto: NTB scanpix Vis mer

• Strømsgodset - Dinamo Zagreb 2-0

LA MANGA (Dagbladet.no): Marcus Pedersen spiller som om det viktigste i livet hans er å komme seg fortest mulig vekk fra Drammen. Han er ett hundre prosent on fire. Og når 20 lagkamerater følger opp med det meste og beste av det som bedrives i hverdagen sier det seg sjøl at det blir bra.

Selv i januar.

- Jeg har aldri trent en bedre spiller enn den utgaven vi nå ser av Marcus Pedersen, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen - Han har en råskap jeg aldri har sett av noen spiller i Norge.

- Målet er selvfølgelig å komme meg ut igjen, men inntil videre har jeg det fint i Godset, sier Marcus Pedersen. - Og ja, det går bra, men jeg har fortsatt en del å gå på.

At Marcus Pedersen kan score fenomenale mål, det vet vi. 2-0-scoringen mot Dinamo Zagreb var en flyvende volley fra himmelen. Men at han leverer returløp på bestlling, vinner absolutt alle dueller og ikke blir irritert/forbannet/rasende når han blir felt, er nytt.

Og forteller veldig mye om en fotballspiller som har brukt 25 år på å bli voksen.

Men Strømsgodset er selvfølgelig veldig mye mer enn Marcus Pedersen. Grunnen til at jeg holder på med han er at det er en internasjonal dimensjon over spissen, et nivå sjeldent sett blant norske spillere. Og når Strømsgodset gjør det de skal, holder laget samlet med riktige avstander og står høyt med stor aggressivitet og intensitet i presset, er de veldig gode.

Selv uten Marcus Pedersen (spilte bare andre omgang).

Bare det at Strømsgodset våget en så ambisiøs fotball mot et lag som Dinamo Zagreb - kroatene som stoppet Molde og tok seg hele veien til Champions league - forteller meg at dette laget kan ta nye steg, selv uten Iver Fossum og Gustav Wikheim. For det er ikke bare vilje i dette Godset-laget, det er mye ferdigheter også.

Og i den spillmiksen Bjørn Petter Ingebretsen sverger til - angrepsfotball i lengderetningen og kjapp omstilling for gjenvinning etter balltap - er det meget effektivt.

Derfor var det Strømsgodset som astort sett plaget Dinamo Zagreb, og ikke omvendt, denne kvelden på La Manga. Det er imponerende. Det var Strømsgodset som flere ganger vant ballen høyt i banen og kom til avslutninger. Og det var Strømsgodset som før pause kjørte kontringer med stor fart og mange folk. Som da Mounir Hamoud dro et førti meters løp rett fram, for så å avslutte med en strøken cross til den lengste stolpen.

Der Flamur Kastrati slapp unna med to berøringer fordi det er januar og også Dinamo Zagreb har en liten pause.

Og scoret sitt andre mål på to kamper.

Jeg har vært på La Manga i 20 år. Jeg har aldri sett et bedre norsk lag enn det Strømsgodset har levert i disse to kampene. Ikke like bra hele tida, den første omgangen søndag var frynsete. Men lagets høyeste nivå er veldig høyt.

Og det er det som setter standaren og legger lista.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media