- På topp før OL

Trener Steve Skavik tror det kan ta to år, før slalåm igjen blir en norsk paradegren.

Kjetil André Aamodt og Hans Petter «Burre» Buraas er ute med skader. Lasse Kjus nedprioriterer slalåm, Harald Christian Strand Nilsen og Finn Christian «Finken» Jagge har lagt opp og Tom Stiansen leiter etter toppformen. Dermed sliter Norge med å levere resultater i den gamle paradegrenen slalåm.

«I dødens»

- Det vil ta et år eller to før vi er tilbake med et like slagkraftig lag som før, sier slalåmtrener Steve Skavik til Dagbladet.

I verdenscuprennet i østerrikske Flachau i går ble Aksel Lund Svindal beste nordmann på 11. plass.

- Det er min beste plassering i verdenscupen i slalåm noensinne, så det må jeg være godt fornøyd med, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Han viste god form da han kjørte ned til en 6. plass etter første omgang. I andre omgang gjorde han et par feil, og ble skjøvet nedover på resultatlista i rennet, der finnen Kalle Palander gikk helt til topps.

Før finaleomgangen lå Lund Svindal hele 1,78 bak ledende Palander, mens det bare var et drøyt sekund ned til tyske Alois Vogl på 30. plass

- Jeg lå litt i «dødens posisjon» før andreomgangen, og da skjønte jeg at det ville bli vanskelig. Det er alltid noen som kommer bakfra og får full klaff, sier 21-åringen.

Savner gamlegutta

Trener Steve Skavik er i ferd med å bygge opp et nytt lag fram mot OL i Torino i 2006.

- Resultatmessig er vi langt bak nå. Og vi merker det godt på resultatlistene når Kjetil og Burre er ute. Men vi har en bra gjeng med yngre løpere som er på vei opp, påpeker Skavik.

Aksel Lund Svindal har vært stabilt god i super-G og storslalåm denne sesongen. Nå venter både utfor og slalåm i Chamonix neste helg. Der vil Lund Svindal også kjøre for kombinasjonspoeng.

- I slalåm tar det ofte litt lengre tid å etablere seg enn i de andre disiplinene. Nå må Aksel først prøve å etablere seg på topp 10, og få et bedre startnummer. Da vil det også bli lettere å oppnå topp-plasseringer, mener trener Skavik.

Tom Stiansen ble nest beste nordmann på 14. plass. Truls Ove Karlsen ble nr. 26. Mens Lasse Kjus var fem små hundredeler fra å kvalifisere seg til finaleomgangen.

SVINGER SEG I FORM: Aksel Lund Svindal reddet norges ære i den tidligere paradegrenen slalåm med sin 11. plass i østerrikske Flachau.