På topp i Frankrike

Hassan El Fakiri er hjemme på juleferie og ser lyst på framtida i Monaco.

Han reiser ikke tilbake til Monaco før 28. desember. Klubben leder i øyeblikket fransk 1. divisjon når serien nå har tatt juleferie.

- Det blir spennende. Vi ligger på toppen i serien, og leder med sju poeng foran Lyon. Vi får prøve å holde på den ledelsen, sier Hassan El Fakiri til NTB.

I åttedelsfinalen i Champions League møter klubben Lokomotiv Moskva. El Fakiri tror det kan bli tøft.

- Du skal være forsiktig med å si at det kanskje var det beste laget vi kunne trekke. Det er et lag som gikk videre fra puljen med Arsenal, Inter og Dinamo Kiev, som absolutt er gode lag.

- Det kan bli en vanskelig bortekamp?

- Absolutt. Og vi møter dem i februar, og da er det ganske kaldt der...

Spilt mange kamper

Oslogutten var fast på høyrebacken i høst og har fått spille mye, selv om det har buttet litt i det siste.

- Jeg fikk spille masse i starten av sesongen. Det er først den siste måneden jeg har vært noen ganger på benken eller ikke i troppen. Men jeg har fått vært med på en del og spilt mange kamper, sier El Fakiri, som tidligere har spilt for Lyn, Brann og vært på utlån til Rosenborg.

Han har troen på at han kommer sterkere tilbake etter nyttår.

- Jeg var i enda verre situasjon i fjor og greide å spille meg tilbake til fast plass. Jeg skal slappe av litt nå, og så kommer jeg til å gjøre alt for å få tilbake plassen jeg hadde på starten av sesongen.

Liker seg i Monaco

El Fakiri har ett år igjen av kontrakten etter denne sesongen, men har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre når den går ut. Han har foreløpig ikke hørt noe fra noen andre klubber, og har for tida ingen agent til å sondere markedet.

- Jeg skal i hvert fall fullføre denne sesongen. Det er helt sikkert. Jeg ser ingen grunn til å flytte med så mye spilletid som jeg har fått. Vi får se hvordan det har gått etter denne sesongen.

Lille julaften hadde han ennå ikke fått gjort ferdig all juleshoppingen.

- Lovlig seint?

- Jo, men det er ikke så mye jeg har igjen. Jeg handlet en del i Monaco også, sier El Fakiri.

(NTB)

FERIE I NORGE: Hassan El Fakiri, her med datteren Lanah, er hjemme på juleferie og ser lyst på framtida i Monaco. Klubben leder fransk 1. divisjon med sju poeng, og nordmannen har fått mye spilletid i år.