Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På toppen - igjen!

Mame Biram vil bli toppscorer i Tippeligaen.

MAME BIRAM DIOUF: Viser ekte glede over at han er tilbake i Tippeliagens toppscorerkamp. Mot Stabæk scoret Diouf ett av de fire målene han signaliserer med fingrene. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
MAME BIRAM DIOUF: Viser ekte glede over at han er tilbake i Tippeliagens toppscorerkamp. Mot Stabæk scoret Diouf ett av de fire målene han signaliserer med fingrene. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer

||| MOLDE (Dagbladet.no): Etter at Manchester United ble Mame Biram Dioufs nye arbeidsgiver i juli måned, har scoringsfrekvensen falt drastisk.

Ikke siden 29. august har Diouf notert seg for scoring. Siden den gang har 14 ligamål vært status.

Etter den tid har Rade Prica og Erik Huseklepp sneket seg forbi på toppscorerlista.
Etter lørdagens "sølvfinale" mot Stabæk, er det nå en troika på topp som hver har 15 mål.

Men Diouf vil helst trone alene på toppen. Det har han to kamper til av sesongen å gjøre det på.

Lang reise — lite søvn
Etter kampen mot Stabæk ble Diouf skrytt opp over skyene av trener Kjell Jonevret.

- Mame var fantastisk i dag, han løp enormt mye og var helt fantastisk tilbake på banen med sitt defensive arbeid. Han scoret, men det er jeg ikke så overrasket over, sa Jonevret til Dagbladet.no.

Onsdag denne uken var Diouf og lagkamerat Makthar Thioune i Sør-Kora med Senegals landslag.
Først fredag kveld var han tilbake i Molde.

- Det var en lang tur tilbake fra Sør-Kora. Jeg har sovet lite og etter all løpingen i dag, er jeg helt utslitt, forteller Diouf til Dagbladet.no.

Fraværende landslagssyndrom
Tidligere har landslagsopphold virket negativt inn på Dioufs form i Tippeligaen. Lørdag var landslagssyndromet fraværende.

Selvtilliten var på topp og Diouf var ikke redd for å flagge at han ville bli toppscorer.

- Selvsagt. Min jobb er å score mål og spille godt for laget. Jeg scoret i dag og det er alltid godt, sa han.

Nå håper han på en god restitusjonstrening søndag og en uke med mye kvalitet før Fredrikstad venter til bortekamp neste helg.

KJELL JONEVRET: Gir tommelen opp for Mame Birams enorme arbeidsinnsats mot Stabæk. Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
KJELL JONEVRET: Gir tommelen opp for Mame Birams enorme arbeidsinnsats mot Stabæk. Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling