Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På toppen av verden

De scoret tre, ble snytt for et soleklart straffespark og kunne lett puttet på et par til. Minst. Bare 3- 1 på Santiago Bernabeu er derfor et lykkens resultat for Manchester United.

MADRID (Dagbladet): Men det lukter likevel bortebanesår i alle retninger. Hvilket betyr en snarlig rød død i denne utgaven av Mesterligaen også. For etter det vi opplevde i går kveld kan United ha hjemmebanefordelen og det obligatoriske håpet så mye de vil.

Det er nemlig Real Madrid som har spillerne.

Og hvilke spillere - hvilke himmelske folk. En sammensetning av kvaliteter, finesse og kreativitet verden aldri har sett maken til. Og lurer du fortsatt på hvilket lag som er globusens beste, er du ubotelig trassig.

Og uten muligheter til å finne svaret.

Heller ikke Ole Gunnar Solskjær, som spilte fire minutter for de røde, kunne svare.

- Det ble som forventet. Real Madrid er et fantastisk lag. Særlig Zidane, Raul og Figo. De scoret nok et mål for mye, sa nordmannen til TV3 etter kampen.

Best i alt

- De hypnotiserte oss med sine pasninger og bevegelser, sier Alex Ferguson tydelig imponert. Det er sjelden United-bossen er stor nok til å skryte så uhemmet av en motstander. Men hva skulle han gjøre - hele verden så det jo på TV.

Real Madrid var best i alt.

Figo scoret 1- 0 i krysset på pasning fra Zidane. Sekundet før portugiseren skrudde ballen bak ryggen på Gary Neville og rundt Fabien Barthez, hadde verdens beste, Zidane, fintet Wes Brown med to kjærlige berøringer. Og da Raul slo inn 2- 0 med Rio Ferdinand på slep, var det også franske «Zizou» som fant åpningen etter et håpløst balltap fra Paul Scholes.

- To lette mål, sier Ferguson. - Og man kan ikke tillate seg sånn på dette nivået.

- I det øyeblikket Paul Scholes mistet ballen var det 2-0 til Real Madrid.

United-knuseren, Raul

Bare 2- 0 til pause var langt mindre enn hva Manchester United fortjente. Da Figo begynte andre omgang med å vende bort Wes Brown (igjen) til høyre for mål, og fant Raul på 21 meter var resultatet i ferd med å bli mer normalt. For Raul, som aldri ble presset av Nicky Butt, slo selvfølgelig inn sitt 43. mål i Mesterligaen.

På 77 kamper!

Uniteds lille bortetrøst

Sist Manchester United ble slått ut av Real Madrid på Old Trafford (2000) scoret samme Raul to ganger. Og hva sir Alex mener om prestasjonene og Raul som United-knuser, leverte han med et tappert smil:

- Jeg håper at han ikke har lyst til å reise.

Eller:

- At det blir storm og han blåser av banen.

Ruud van Nistelrooys redusering kort tid etter Reals 3- 0 gjør at United og Ferguson har et slags håp. Fordi bortemål alltid betyr noe. Men du så det på Alex Ferguson i går kveld - han var ikke veldig optimistisk.

Bare herjet med.

Av overmenn.

- Jeg er overbevist om at Real Madrid kan spille like bra på Old Trafford, sier han. - Derfor får vi en veldig vanskelig oppgave. Men målet Ruud (van Nistelrooy) scoret ga oss i hvert fall noe. Og:

- Hvis vi klarer å score først om 14 dager kan det bli en veldig interessant fotballkamp.

Lille Raul hørte aldri skryten og frykten fra Manchester Uniteds manager. Lille Raul er heller ikke en mann som slår seg på brystet. For han er ingen mann av store ord. Det er stort sett bare med beina han uttrykker seg.

- En strålende kamp av Real Madrid, sier Raul.

Briljant

Real-trener Vicente del Bosque utpekte uten problemer sin lille målmaskin til kampens viktigste spiller. Samtidig som han skyndte seg å si at det var mange gode prestasjoner. Og kom med dagens understatement:

- Det er sant at vi spilte briljant før pause, sier del Bosque.

FOR EN FESTAFTEN: Roberto Carlos (f.v.), målscorer Luis Figo, Claud Makele - og på topp, som alltid, Zinedine Zidane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media