På toppen i tre timer

Arsenal-Chelsea 2-1. De inntok ligatoppen, mistet den igjen til Newcastle etter noen timer, men Arsenal-boss Arsene Wenger har likevel hatt ei god jul. Fordi laget hans har alt som skal til for å ta pokalen i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Etter hjemmetapet for Newcastle var det avgjørende for oss å vinne på Highbury igjen, sier Arsene Wenger. - Det er viktig for de som følger oss at vi leverer varene når vi spiller hjemme. Og etter en litt svak førsteomgang reiste vi oss og viste alle hva dette Arsenal-laget er laget av og handler om.

- Det er karakterstyrken i den enkelte som gjør oss gode.

Campbells første

Arsenal var imidlertid bare nest best da lagene gikk til pause på Highbury. Grunn: Frank Lampard hadde gitt Chelsea 1- 0 på et godt utført skudd da forsvarsarbeidet til hjemmelaget sviktet. Men Arsenal har ressursene, og en dem man har ventet på lenge er Sol Campbell - i den offensive enden av banen.

Og da Arsenal trengte det som mest, skallet han inn sitt første mål for klubben på en corner.

- I den situasjonen viste Sol enorm styrke, sier Wenger. - Der og da var han ustoppelig.

Sjøl viste Arsene Wenger taktisk klokskap da han byttet ut matchvinneren fra Anfield lil le julaften - Fredrik Ljungberg. Med svensken ut og Sylvain Wiltord inn tok det bare tre minutter før Arsenal var i føringen. Og visst var det Wiltord som brukte beinet før det var skikkelig varmt.

Til 2- 1 på en utsøkt volley.

- Benken er en av våre store styrker, sier Wenger.

- Det er så mange kvalitetsspillere der at jeg vet jeg har potensielle matchvinnere hver eneste gang jeg setter en innpå. Og Wiltord leverte i dag - heldigvis. Hvis vi ikke hadde tatt alle tre poengene i denne kampen, ville jeg opplevd situasjonen som ganske ille.

Men nå er den god sjøl om Newcastle ligger foran. Og Arsenal-manageren ser muligheter. For alle.

Godt lesestoff

- Tabellen må være godt lesestoff for alle som er glad i engelsk fotball. Det er jo dette vi har ventet på, og ikke minst snakket om, i mange år. Og alle de fem øverste lagene er der med store vinnersjanser - det er fortsatt veldig langt fram.

- Og heldigvis er Arsenal ett av d isse lagene, sier Arsene Wenger.

I pausen var Chelsea-manager Claudio Ranieri henrykt over lagets disiplin og defensive styrke. Etterpå - da Arsenal la inn vinnergiret og lot Giovanni van Bronckhorst erstatte en skadet Ray Parlour - ble han vitne til en overkjørsel. For Arsenal har, som Wenger sier, innbyttere som kan snu kamper med geniale pasninger og vinnende avslutninger.

Den bredden i kvalitet har ikke Chelsea.

<B>MATCHVINNER:</B> Sylvain Wiltord hadde bare vært på banen i fire minutter da han satte inn seiersmålet. Til høyre Giovanni van Bronckhorst og bak Ashley Cole.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer