Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- På trening drar vi ham i håret, men det kan de ikke gjøre i kamp

Fellaini gjorde ligapremieren til mareritt for Manchester United.

DRØMMEKVELD: Marouane Fellaini gratuleres etter seiersmålet. Belgieren var strålende mot Manchester United. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
DRØMMEKVELD: Marouane Fellaini gratuleres etter seiersmålet. Belgieren var strålende mot Manchester United. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Everton - Manchester United 1-0.

For fire måneder siden stakk Everton kjepper i hjulene for Manchester United på gulljakt da de scoret to ganger på overtid og hentet hjem et poeng fra Old Trafford i ligainnspurten.

I kveld ga Toffees de røde trøbbel igjen.

Knallhard jobbing for David Moyes' kampplan og en suveren Marouane Fellaini foran ble rett og slett for mye for gjestene i åpningskampen, og Everton tok fortjent poengene på en morsom kveld i Liverpool.

KNALLSTERK: Stoppervikar Michael Carrick var fullstendig sjanseløs da Marouane Fellaini stanget inn vinnermålet på Goodison Park. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
KNALLSTERK: Stoppervikar Michael Carrick var fullstendig sjanseløs da Marouane Fellaini stanget inn vinnermålet på Goodison Park. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer

- Dette er en flott start på sesongen for oss, vi åpnet godt og bare fortsatte, sier matchvinner Fellaini etter kampen, ifølge BBC.

- Målet, det var en bra corner og jeg prøvde bare å få hodet på den. Vi skapte mye i første omgang, og jeg følte at om vi holdt trykket oppe, så ville vi kunne score, sier belgieren.

Strålende belgier
Everton var klart best den første timen, og fortjente også ledermålet de fikk.

Marouane Fellaini vant omtrent alt som var å vinne i lufta, drev Michael Carrick og Nemanja Vidic til vanvidd, mens en meget bra David De Gea lenge stoppet det meste av det som kom.

Fellaini traff stolpen tidlig i kampen, De Gea reddet mesterlig forsøkene fra Leighton Baines (frispark) og Leon Osman.

UMULIG: Fellaini traff stolpen i første omgang. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
UMULIG: Fellaini traff stolpen i første omgang. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer

Etter en time kunne derimot ingen stå imot Evertons belgiske monster lenger.

Corneren fra høyre hadde bare ett høytragende mål inne i feltet, Marouane Fellaini knuste Michael Carrick i lufta, og stanget Everton foran, fullt fortjent.

Skapte ikke nok
Kort etter reddet Phil Jagielka Tom Cleverleys forsøk på streken, før det var klart for Robin van Persie-innhopp etter halvspilt omgang.

Det hjalp ikke stort for gjestene, mot et veldig slitent Everton som aldri ga seg. United presset, men sjansene uteble.

Ikke én gang klarte Manchester United å vinne etter å ha havnet under i fjorårssesongen, i kveld klarte de ikke uavgjort, heller.

Leon Osman kom nærmest scoring utover vinnermålet, da han dunket ballen i tverrliggeren bak David De Gea.

Everton forsvarte i stedet inn tre poeng, og United må allerede bokføre årets første nederlag. Tøff start.

- Vi visste det ville bli vanskelig mot et så bra lag som Manchester United, men den store mannen satte hodet inn der det gjør vondt, og vi fikk belønningen vår, sier Phil Jagielka, som skryter voldsomt av «den store mannen» Marouane Fellaini.

- Fellaini er nesten umulig å markere. På trening drar vi ham i håret, men det kan du ikke gjøre i kamp. Alle er slitne nå, men det er godt å sende Everton-fansen hjem med en seier i sesongåpningen. Det er bedre enn det vi pleier å levere, fleiper Jagielka.

INGEN STOR DEBUT: Robin van Persie fikk tjue minutter, og markerte seg mest med et par innlegg. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
INGEN STOR DEBUT: Robin van Persie fikk tjue minutter, og markerte seg mest med et par innlegg. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media