Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På trynet - igjen

HAMAR (Dagbladet): Storhamar- Kölner Haie 2- 3. Storhamars E-liga-eventyr endte hardt og brutalt 2.43 minutter før slutt. - Vi er ikke voksne nok, men er på vei, sier Pål Johnsen til Dagbladet. For andre gang på to dager opplevde han å gå på trynet mot slutten av en viktig ishockeykamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens nedtur kom bare to dager etter at Norge misset A-VM med 2- 4- tap for Kasakhstan. Men det er en viktig forskjell på landslagets og Storhamars prestasjon: Sistnevnte presterte nesten over evne - tross tap.

- I fjor hadde vi tapt en tilsvarende kamp med mange mål. Nå kjempet vi jevnt mot ett av Europas beste klubblag, sier Johnsen.

  • Etter fire av seks runder i E-ligaen ligger nå Storhamar fire poeng bak Kölner Haie. De to siste kampene spilles på utebane.

- Vi må innse at vi ikke når sluttrunden, sier Johnsen.

Ikke voksen - ennå

Han er en spiller Hockey-Norge har ventet på et par sesonger. Det er opplest og vedtatt at 21-åringen er ett av de største talentene i landet.

Fortsatt er det et stykke fram.

- Jeg er blitt mer voksen, men har fortsatt mye å gå på.

- Mange har fortalt meg at talentet er stort. Å måtte prestere noe hele tida, har blitt et stort press på en ung gutt. Derfor svinger prestasjonene mine litt for mye. Jeg er ikke så god at jeg kan gå ut på banen for å være sjef.

- Først når jeg makter det, kan dere kalle meg en stjerne.

- Når blir du det?

- Ikke i år, men kanskje neste sesong - eller om to år.

Stjerne neste år

Mot det tyske mesterlaget var Pål Johnsen involvert i mye. Blant annet assisterte han ved begge Storhamars scoringer.

- Jeg må gjøre mer enn å flippe pucken. En ledertype skal gå foran og jobbe hardt for laget - både ta en støyt og krige litt. Jeg håper å bli en type som Vålerengas Øystein Olsen - en som ofrer hundre prosent for drakta si.

- Hvor gode er Storhamar i år?

- På papiret hadde vi et sterkere mannskap i fjor. Finspill er det mindre av i år, men vi er mer et lag. Mot internasjonal motstand gjør vi det bedre enn noen gang.

- Det er ikke lenge til både laget og jeg sjøl har vokst oss ferdige, sier Pål Johnsen.

Hele Norges coronakart