På trynet med Arsenal mot Deportivo

LONDON (Dagbladet): Thierry Henry brant straffe og David Seaman var god, men spanjolene var effektive og nådeløse. De straffet og ydmyket Gunners på hjemmegress.

Nå er det stramme Champions League-nerver på Highbury. For det avgjøres i neste uke om Arsenal - som innerst inne drømmer om The Treble (ligagull, cupfull og Champions League-pokal) - skal komme seg videre i Europas pengecup. Laget er nødt til å matche resultatet til Bayer Leverkusen hvis de skal karre seg til kvartfinalen.

Gunners møter Juventus borte, tyskerne Deportivo i Spania. Deportivo er allerede klare for videre spill. Gode som de er.

Arsenal har vi også skrytt mye av denne sesongen, men med en haug med skader, og for mange kort, kan det nok en gang virke som de kan falle sammen mot slutten.

Svensken

Svenske Fredrik Ljungberg kom inn på skuffende 0- 2 til spanjolene. Klubben som kom til London for å angripe: Med mange mann og raske blikk for kontringer. Effektivt trodde vi, helt til Freddie ble spilt fri av Dennis Bergkamp. Ljungbergs løp er alltid farlige. Han dro med seg ballen, men ble felt av keeper Morlina. Klart straffe, men ikke rødt kort?

- Det er opp til dommeren hva han gjør med keeperen, men vi skulle jo har scoret på straffen, sa en skuffet Ljungberg etter kampen.

- Vi har spilt så mye bedre tidligere denne sesongen, men Deportvio er et veldig godt lag, det viste de jo.

Henry under pari

Arsenals tap var det første på hjemmebane i Champions League siden september 1996. Det måtte jo sjølsagt komme nå.

Det er ikke riktig å stille enkeltspillere til ansvar for minifadesen, fordi Thierry Henry er et funn for Arsenal. Han er Premier Leagues toppscorer, og den raske franskmannen skuffer veldig sjelden. I går kveld viste han dessverre at også stjerner kan ha en aften uten glimt av lys.

Henry hadde sjanser nok til å sørge for minst uavgjort, blant annet gjorde han en meget sjelden ting - han brente straffesparket som Ljungberg ordnet.

Vi tipper at flere norske Gunners-fans er depportivo langt inn i sjelen.

  • Lyspunkt: David Seaman viste at han er god nok for England under VM. Han hadde et par redninger av ypperste merke.
KNALL OG FALL: Arsenals Fredrik Ljungberg blir felt av Deportiva La Corunas målvakt José Francisco Molina. Men Molina reddet straffen fra Thierry Henry.